54 hakim ve savcı için iki kez müebbet ve 67 yıl hapis isteniyor

Güncelleme Tarihi:

54 hakim ve savcı için iki kez müebbet  ve 67 yıl hapis isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 17:05

Paralel yapı iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede kabul edildi. İddianamede, 54 hakim ve savcı için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 49'u açığa alınan 54 hakim ve savcı için, “FTÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma ve üye olmak", “Siyasi ve askeri casusluk" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarının da aralarında bulunduğu 10 ayrı suçtan hazırladığı iddianame kabul edildi. İddianamede, hakim ve savcılar için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.Bakırköy 2.Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın hazırladığı rapor doğrultusunda kovuşturma izni verdiği 49'u açığa alınan, biri emekli, 4'ü hala görevde olan 54 hakim ve savcı için hazırlanan iddianameyi kabul etti.Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 3 bin 149 sayfalık iddianame, 18 Mart tarihinde Terör ve Örgütlü Suçlar davalarına bakan Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Haberin Devamı

İDDİANAMENİN YARGITAY'A GÖNDERİLMESİ BEKLENİYOR

Mahkeme, iddianamenin kabulü veya reddi yönünde 15 günlük yasal sürenin dolduğu gün, 54 hakim ve savcı için yargılama kararı verdi. Şüphelilere tebligat çıkararak suçlamalara karşı varsa bilgi, belge ve delillerini sunmalarını isteyecek. Mahkemenin, yargılamayı yapabilmesi için iddianameyi Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne göndermesi bekleniyor.

ŞÜPHELİLERE 10 AYRI SUÇLAMA YÖNELTİLİYOR

İddianamede, açığa alınan Cihan Kansız, Hakan Karaali, Mehmet Berk, Salim Duran, İsmail Tandoğan, Adnan Çimen, Adem Özcan, İsmail Işık, Celal Kara, Hüseyin Ayar, Ümit Zafer Çolak, Muammer Akkaş, Ramazan Saban, Sadrettin Sarıkaya, Hikmet Usta, Ayhan Bedirhan, Durmuş Yiğit, Mehmet Ali Uysal, Davut Bedir, Gökmen Demircan, Yakup Hakan Günay, Rüstem Eryılmaz, Mehmet Karababa, Mehmet Erdoğan, Hadi Çağdır, Murat Üründü, Mehmet Ekinci, Nurullah Çınar, Birol Bilen, Metin Özçelik, Fatih Mehmet Uslu, Mehmet Hamzaçebi, Kazım Kahyaoğlu, Hikmet Şen, Muzaffer İren, Mustafa Başer, Seyfettin Mermerci, Abdullah Öztürk, Mesut Özcan, Eşref Aksu, Sedat Sami Haşıloğlu, Dursun Ali Gündoğdu, Osman Kaya, Nalan Can, Vedat Dalda, Mustafa Boz, Bülent Kınay, Menekşe Uyar, Süleyman Karaçöl ve hala görevde olan Abdullah Mirza Coşkun, Rasim Işıkaltan, Yakup Kaya, Murat İnam ile emekli olan Mustafa Çavuşoğlu'nun, “Silahlı terör örgütü kurma ve üye olmak", “Siyasi ve askeri casusluk" ve “Suç uydurmak", “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", “Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetmek", “Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", “Resmi belgede sahtecilik" ve “Görevi kötüye kullanma" suçlarından 31 yıl 2 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

Haberin Devamı

DARBEDE SUÇUNDAN DA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Bu kişiler için ayrıca “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Gizli kalması gereken bilgileri (devlet sırrı) açıklama ve bu suça teşebbüs etmek" suçundan da müebbet hapis cezası isteniyor.

TUTUKLU HAKİMLER ÖZÇELİK, BAŞER VE KARAÇÖL DE ŞÜPHELİLER ARASINDA VAR

Haklarında 3 Kasım 2015 tarihinde yurt dışına çıkış yasağı konulan bu hakim ve savcılardan Metin Özçelik ve Mustafa Başer, yetkileri olmadığı halde tutuklu polisleri serbest bıraktıkları gerekçesi ile geçen yıl tutuklanmışlardı. Örgüt üyeliğinden tutuklanan Özçelik ve Başer'in yargılamaları Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde devam ediyor. Hakkında dava açılan hakimlerden Süleyman Karaçöl ise Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 Eylül 2015 tarihinde “Örgüt üyeliği" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.Şüphelilerden Celal Kara ise Zekeriya Öz ile birlikte yurt dışına kaçmıştı. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!