52. Uluslararası Antalya Film Festivali, 'Uzaklarda Arama' ile açıldı

Güncelleme Tarihi:

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, Uzaklarda Arama ile açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 09:53

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin açılışı, yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı 'Uzaklarda Arama' filminin gösterisiyle yapıldı. Şoray konuşmasında, "Filmimde önyargılı olmamak, kendimizi karşımızdakinin yerine koymamız gerektiğini söylemek istedim" dedi.

Haberin Devamı

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin açılış filmi olarak, yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı, kızı Yağmur Ünal'ın da yapımcılığını üstlendiği 'Uzaklarda Arama' filminin gösterimi yapıldı.

Salona kızı Yağmur Ünal ve filmde oynayan oyuncularla gelen Şoray, salondakileri selamlayarak teşekkür etti. 

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, Uzaklarda Arama ile açıldı

Antalya'nın evi gibi olduğunu anlatan Şoray, "Festivalin bu kadar uzun, yıllarca sürmesi biraz da Antalya halkının desteği ve sevgisiyle oluyor. Bu festival 52 yıldır Türk sinemasının tanıtılmasında çok önemli bir görev üstlendi, yıllarca sinemacı arkadaşlarım, bizler festivale katılmanın heyecanını, onurunu yaşadık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çekim sırasında yaşadıklarını anlatan Şoray, "110 kişiydi ekip galiba, değil mi yapımcı kızım? Benim kızım hiçbir masraftan kaçınmadı" diye espri yaptı.

 

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, Uzaklarda Arama ile açıldı

 

FİLM ÇOK ZOR BİR SÜREÇ, DOĞUM GİBİ... 

Sanatçı Şoray, "İlk önce sevgi bağı kurduk, güzel şey ürettik. İki ay boyunca Muğla'da kaldık, sevgiyle yapılabilecek her şey çok güzel oluyor. Biz bu filmde bunu yaşadık. Film çok bir zor süreç, doğum yapar gibi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gösterimi yapılan filmi, sanatçı Şoray, kızı Yağmur Ünal, film ekibi, jüri ve katılımcılar izledi.

Gösterimin ardından bir süre alkışlanan Şoray, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalden gurur duyduğunu, festivalin yıllarca Türk sinemasına hizmet ettiğini belirtti.

 

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, Uzaklarda Arama ile açıldı
"Bu seferki gelişim farklı bir anlam taşıyor, çok mutluyum. Bu filmde şunu söylemek istedim: Önyargılı olmamak, kendimizi karşımızdakinin yerine koymamız lazım. Yani empati duygusu ve hoşgörü... Bunları uygularsak birbirimizi anlayacağız, seveceğiz, birbirimizden nefret etmeyeceğiz. Dünyada huzur ve mutluluk olacak."

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!