500 milyon dolara dünyanın en büyük yatını yaptırdı tehlikeden denizaltısıyla kaçacak

Güncelleme Tarihi:

500 milyon dolara dünyanın en büyük yatını yaptırdı tehlikeden denizaltısıyla kaçacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2009 00:00

Rus milyarder Roman Abramovich, yaklaşık 500 milyon dolara yaptırdığı dünyanın en büyük özel mega yatı ’Eclipse’ten tehlike anında, denizaltısıyla kaçacak.

Haberin Devamı

ABRAMOVİÇ'İN YENİ YATI ECLIPSE

Rus milyarderin yüzen sarayı

Abramoviç'in kadınları

Abramoviç'in yükselişi

Forbes dergisi’ne göre dünyanın en zenginleri listesinde 11’inci sırada yer alan Abramovich, mega yatlara olan düşkünlüğünden küresel krize rağmen vazgeçmiyor. İngiliz Chelsea futbol kulübünün de sahibi olan dolar milyarderi Abramovich, ThyssenKrupp Marine Systems şirketine yaptırdığı 170 metrelik Eclipse için 493.2 milyon doları gözden çıkardı. Almanya’nın Hamburg kentinde kamuoyundan gizli bir şekilde inşa edilen bu özel mega yat, 2010 yılında tamamlanarak denize açıldığında dünyanın en büyük mega yatı unvanını alacak.

Güvenlik ön planda

Rus milyarderin yeni oyuncağı olacak Eclipse, konfor ve lüksün yanında güvenlik önlemleriyle de ön plana çıkıyor. Havadan ve denizden gelebilecek olan her türlü saldırı düşünülerek tasarlanan mega yatta füze ve torpidolara karşı özel bir tespit sistemi bulunuyor. İki adet helikopter pistinin de yer aldığı mega yatta, bir de özel denizaltı bulunuyor. Tehlike anında yolcular bu denizaltıyla tahliye edilebiliyor. Yatta kullanılan camların tamamı ise kurşun geçirmez özelliğe sahip.

El Maktum’u geçti

İç tasarımı ise Londra merkezli Terence Disdale Ltd. şirketi tarafından yapılan Eclipse, şu anda dünyanın en büyük özel yatı olan ’Dubai’ye 10 metre fark atıyor. 41 yaşındaki Abramovich, 170 metrelik Eclipse’yi Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid El Maktum’a ait olan ve halen en büyük unvanın koruyan 160 metrelik mega yatı geçmek için özel olarak yaptırıyor.

Yatlara özel merakı olan Abramovich’in 3 tane daha özel mega yatı bulunuyor. Bu yatlar büyüklüklerine göre şöyle sıralanıyor: ’Pelorus’ (115 metre), ’Ecstasea’ ( 86 metre) ve ’Sussurro’ (50 metre). Bu yatların yıllık gideri 25 milyon doları buluyor. Sadece yakıt deposunu doldurmak bile 120 bin dolar mal oluyor.

Plastik ördek satıcılığından dünya zenginler ligine girdi

YAHUDİ
bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Roman Abramovich, iş hayatına Moskova’da plastik ördek satıcılığı yaparak başladı. Bugün petrolden madenciliğe kadar birçok şirketi bulunan Abramovich’in servetinin küresel krizde 21 milyar dolar eridiği belirtiliyor. Rus milyarder buna rağmen dünyanın en büyük yatını yaptırmaktan vazgeçmiyor.

Eclipse’nin özellikleri

Fiyatı 493.2 milyon dolar

Uzunluğu 170 metre

Torpido ve füze tespit sistemi

Hareket algılayıcı sensörler

Kurşun geçirmez camlar

İki adet helikopter pisti

Özel denizaltı

Yüzme havuzu

Özel sinema salonu

Çok sayıda jakuzi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!