50 yıllık hayal, arsa fiyatlarını artırdı

Güncelleme Tarihi:

50 yıllık hayal, arsa fiyatlarını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 12:19

- Bayburt'ta, 2012 yılında nüfusu 2 binin altında olduğu için kapanan 4 belediyenin aksine nüfusuna bir köy ekleyerek kapanmaktan kurtulan Arpalı beldesi, Trabzon ve Bayburt'u birbirine bağlayacak Salmankaş Tüneli güzergahında bulunması sayesinde yatırımcıların gözdesi oldu - Arpalı Belediye Başkanı Terzi: - "Tünelin olumlu etkisi, beldedeki emlak ve arazi fiyatlarına ciddi oranda yansıdı. Biz bunu gözlemliyoruz ama bu yol bitirildiğinde daha fazla etkisi olacağını tahmin ediyoruz. Normal zamanda 50 bin liraya satılacak yer, 100-150 bin liraya satılabiliyor"

Haberin Devamı

BAYBURT (AA) - ABDULKADİR NİŞANCI - Bayburt'ta, 2012 yılında nüfusu 2 binin altında olduğu için kapanan 4 belediyenin aksine nüfusuna bir köy ekleyerek kapanmaktan kurtulan Arpalı beldesi, Trabzon ve Bayburt'u birbirine bağlayacak Salmankaş Tüneli güzergahında bulunması sayesinde yatırımcıların gözdesi oldu.

Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arpalı'nın, yapımına 2012 yılında başlanan, Trabzon ve Bayburt'u birbirine bağlayacak Salmankaş Tüneli güzergahında bulunduğunu anlatarak, tünel yapımına başlanmasıyla beldenin özelikle Karadenizli yatırımcıların gözdesi haline geldiğini söyledi.

Arsa ve arazilerin fiyatının tünel nedeniyle katlandığını ifade eden Terzi, "Tünele giden yol beldemizin içerisinden geçiyor. Araklı ilçesiyle ile beldemiz arasındaki mesafe 80 kilometre. Bu güzergah üzerinde yapımı devam eden viyadüklerin tamamlanmasıyla bu mesafe 8-10 kilometre daha kısalacak" dedi.

Haberin Devamı

Terzi, Karadeniz yaylalarının beldeyle bitişik olması nedeniyle iki bölge halkının irtibatlarının geçmişe dayandığını anlatarak, "Araklı, Of, Sürmene, Arsin ilçelerinde yaşayan insanların, belde halkımızla bağları var. Akrabalık, hısımlık ilişkilerimiz ileri boyutta. Bu tünelle mesafe daha da azaldı. Karadeniz bölgesinde yaşayan insanların bu bölgede hayalleri var. Salmankaş tüneliyle bu hayalleri daha ileri bir boyuta geldi" ifadesini kullandı.

Tünel yapımına başlanmasıyla var olan ilişkilerin ekonomik olarak da daha ileri boyutlara taşındığını dile getiren Terzi, "Geçen yıl yaz döneminde Karadeniz bölgesinden buraya gelerek ev için arsa, tarla alanlar, mandıra, fırın yapanlar var. Bu tünel, viyadüklerle tamamlandıktan sonra bu yatırımların çok daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Alım satım işi olunca arsalarımız, arazilerimiz biraz daha değerlendi" diye konuştu.

- "50 yılın hayali gerçekleştirildi"

Terzi, tünelin olumlu etkisinin, beldedeki emlak ve arazi fiyatlarına ciddi oranda yansıdığını belirterek, yol çalışmaları tamamlandığında bu fiyatların daha da artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Normal zamanda 50 bin liraya satılacak yerin, 100-150 bin liraya satılabildiğine işaret eden Terzi, şunları kaydetti:

"Burada fırın ya da hayvancılık, tarıma yönelik yatırım yapmak, yol güzergahı üzerinde sosyal tesis yapmak isteyen kişiler gelip bizimle de görüşüyor. Böyle bir talep var. Örneğin geçen yıl kasım ayında Arsin ve Araklı'dan gelerek beldemizden 4 arsa aldılar. Planlarını yaptırdılar ve yazın inşaata başlayacaklar. Karadeniz yaz aylarında sıcak olduğu için burası onların yaylaları oluyor. Dolayısıyla bir saatte gelerek 5-6 ay burada kalıp kışın tekrar dönmek isteyen çok sayıda kişi olduğunu biliyoruz. Bu durum bize ekonomik yönden önemli katma değer sağlıyor."

Haberin Devamı

Salmankaş Tüneli'nin Bayburt'la birlikte Araklı, Sürmene, Arsin ve Of'un da hayali olduğuna işaret eden Terzi, "50 yılın hayali gerçekleştirildi. Bize 50 yıl önce, bu yolun açılıp buradan insanların gidip geleceğini, transit bir yol olacağını söylüyorlardı. Tünelle birlikte insanlar buranın cazibesini anladı. Devlet yetkililerimizden Allah razı olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!