50. yıla görkemli kutlama

Güncelleme Tarihi:

50. yıla görkemli kutlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 15:17

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluşunun 50’inci yılı, görkemli bir gece ile kutlandı. Gecede Hacettepe Senfoni Orkestrası konser verdi.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi’nin 50. yıl kutlamaları, gündüz Anıtkabir ziyareti ile başlarken akşam saatlerinde Beytepe Kampüsü’ndeki konserle sona erdi. Açık Hava Tiyatrosu’ndaki etkinliğe, üniversitenin yönetici ve eğitmen kadrosu ile binlerce öğrenci katıldı. Gecede üniversitenin kurucusu merhum Prof.Dr. İhsan Doğramacı anıldı. Kutlamaya Doğramacı ailesinden çok sayıda isim de katıldı. 50. Yıl belgeselinin gösterildiği gecede şef Burak Tüzün yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası konser verdi. Orkestra, klasik müziğin seçkin örnekleriyle katılımcılara müzik ziyafeti sundu. 

İKİNCİ 50. YILDA DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr Haluk Özen, “Bilimin yöneldiği trende uygun bir şekilde üniversitemiz yapılanıyor. İnovasyonun bütün dünyada sosyal bilimler, güzel sanatlar ve konservatuar olmadan gelişmeyeceği bilindiğinden ikinci 50 yılda birinci 50 yıldan daha başarılı olacağız” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!