50 ülkenin rengi Torbalı'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

50 ülkenin rengi Torbalıda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 18:14

50 ülkenin rengi Torbalı'da buluştu

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen, 50 ülkeden 300 öğrencinin katıldığı etkinlikte dostluk ve kardeşlik mesajları verildi. Etkinlikte öğrencilere seslenen AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Dünyamızın ve insanlığın bu kardeşlik atmosferine her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Dünyanın daha yaşanabilir bir gezegen olması için bu önemli bir noktadır" dedi.

Türkiye'de yüksek öğrenim gören 50 değişik ülkeden toplam 300 öğrenci Torbalı Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen organizasyonda kendi kültürlerini tanıttı. Yabancı uyruklu öğrenciler Torbalı'daki Gazi Çamlığı'nda kurulan stantlarda kendi ülkelerine ve kültürlerine dair materyalleri sergiledi. Etkinliğe Torbalı halkı da yoğun ilgi gösterdi. Her yaştan insan stantları gezerek yabancı öğrencilerle sohbet etti. Etkinliğe, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez , Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu  UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

"FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR"

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Başkanı Mehmet Ali  Bolat, Türkiye'de yükseköğrenim gören 225 değişik ülkeden toplam 114 bin yabancı öğrenci olduğunu vurgulayıp, "Bu yıl 10'uncusunu düzenlediğimiz bu şenlik dünyanın 20 değişik ülkesinde ve 55 ayrı şehirde yapılıyor. Finali Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 13 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Ülkemizdeki öğrenim gören  binlerce yabancı öğrenci var ama onlar bizler için yabancı değiller. Çünkü biz farklılıkları zenginlik olarak  gören bir kültürün temsilcileriyiz. Bu buluşmalarla da aramızdaki sevgi ve muhabbet bağlarını sağlamlaştırdığımıza inanıyorum. Torbalı'da olmaktan dolayı da  çok mutluyuz" dedi.

"İNSANLIĞIN BU KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR"

Törende konuşan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Anadolu'nun çok çeşitli kültürel zenginlikleri bir arada barındırabilme yetisine değinerek "Coğrafi konumuyla dünyanın kalbi konumunda yer alan Anadolu'nun dört bir yanında değişik renklerin, şivelerin, yaşam biçimlerinin izine rastlarsınız. Ama asıl önemli olan bu coğrafyanın hep renkli bir mozaiğe sahip olması hem de bütün bu renklerin birbirini aşındırmadan bir arada yaşama iradesi gösterebilmesidir. Bu özellikleriyle Anadolu, bugün bile bütün dünyaya kardeşlik dersi vermektedir. Bugün uluslararası öğrenci buluşmasına evsahipliği yaparken ülkemizin bu yönüne bir kez daha dikkat çekmek istedik. Burada da tıpkı bizim ülkemizde olduğu gibi  farklı kültürlerden gelip burada buluşmuş genç insanlar var" dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan büyük acıları, savaşların, göçlerin son bulması için öğrencilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Başkanı Adnan Yaşar Görmez, önyargılardan arınılması gerektiğini de söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da  bu tür organizasyonların değişik kültürler arasında dostluk köprülerinin kurulmasında ciddi katkılar yaptığına değinerek, "Burada dünyanın her yerinden gelmiş genç öğrenci arkadaşlarımızla buluştuğumuz için çok mutluyuz. Buradaki dostluk atmosferinden hepimiz çok etkilendik. Her renkten ve kültürden dünya gençleri, kardeşlik ve dostluk mesajları veriyorlar. Buradaki manzara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın beşten daha büyük olduğunu yönündeki sözlerini de kanıtlıyor" dedi.

Gökhan YALKALK / TORBALI (İzmir), (DHA)

 FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!