50. sanat yılına Ankara damgası

Güncelleme Tarihi:

50. sanat yılına Ankara damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 01:03

350’den fazla bestesiyle klasik gitar tutkunlarının vazgeçilmezlerinden biri olan Jorge Cardoso, 50. sanat yılını Türkiye’de kutluyor. Cardoso, bu etkinlikler kapsamında Ankara’da bir konser verdi.

Haberin Devamı

Eserleri gitaristler tarafından en çok icra edilen, dünyanın en iyi klasik gitar sanatçılarından Jorge Cardoso, sanat hayatının 50. yılını bir dizi etkinlikle Türkiye’de kutluyor. Cardoso, etkinlikler kapsamında ilk olarak kuruluşunun 50. Yılını kutlayan Ankara Fen Lisesi’nde konser Verdi. Cardoso ayrıca Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kanneci’nin koordinasyonunda düzenlenen 1. Ulusal Liselerarası Gitar Yarışması’nda da jüri üyeliği yaptı.

350’DEN FAZLA BESTE

1949 yılında Arjantin’de doğan Jorge Cardoso, müzik eğitimini Real Conservatorio Superior de Musica de Madrid’te tamamladı. Gitar için 350’den fazla besteye imza atan Cardoso’nun “Klasik Gitar Tekniği”, “Güney Amerika’nın Müzik Formları ve Ritimleri”, “16. Yüzyıldan Günümüze Müzik Tarihi” isimli eserleri bulunuyor. Pek çok uluslararası gitar festivalinin sanat yönetmenliğini yapan Cardoso, Amerikalı Gitaristler Birliği’nin (GUIA) başkanlığını yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!