50 ilde suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

50 ilde suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 00:18

İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Mavi Marmara Şehitleri Aileleri ve Mavi Marmara Mağdurları Dayanışma dernekleri, Mavi Marmara hakkındaki sözleri nedeniyle gazeteci Cem Küçük hakkında 50 ilde suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İHH ile dernek üyeleri ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi, yaptığı açıklamalarla ‘Mavi Marmara organizasyonuna, mağdur ve şehitlerine hakaret ettiği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği/aşağıladığı’ gerekçesiyle Cem Küçük hakkında dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdi.

YÜZLERCE DİLEKÇE
50 ilde yüzlerce kişi tarafından yapıldığı belirtilen suç duyurusunda Küçük için ‘hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından dava açılıp cezalandırılmasını istedi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Küçük’ün 17 Nisan’da katıldığı bir televizyon programında Mavi Marmara davası ve şehitleri ile katılımcılarına yönelik saygısızca ifadeler kullanarak hakaret ettiği öne sürüldü. Küçük’ün kullandığı ifadelerin Mavi Marmara katılımcılarına, şehit ve gazilerine, organizasyonu destekleyenlere karşı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu oluşturduğu belirtilerek hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!