50 bin muhtarın primi devletten

Güncelleme Tarihi:

50 bin muhtarın  primi devletten
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 21:57

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, 50 bin 217 muhtarın 613 lira tutan sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanacağını, korucuların da artık sigortalı olacağını söyledi. Erdoğan, dünkü 37. Muhtarlar Buluşması’nda Batı’nın Türkiye’ye hayran olmaya başladığını dile getirerek “Neyimize hayran oldu? Şu İstanbul Boğazı’nın üzerine dizdik ya Üçüncü Köprü’yü oraya yerleştirdik ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Bunların eşi benzeri pek yok. Bu millet çok ezildi, çok ezdiler artık buna son” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan şöyle devam etti: “Göreve geldiğimde neredeyse iki, üç paket çay parasına bile denk gelmiyordu verdikleri ücret. Şu anda muhtarlarımız 1406 lira maaş alıyor. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan SGK primleri devlet tarafından karşılanacak.”

MUHTAR MAAŞI 2.019 TL

Böylece muhtarların gelirlerinin de fiilen maaş artı sosyal güvenlik primi olarak 2 bin 19 liraya çıktığını vurgulayan Erdoğan, “Bir müjde de güvenlik korucularımıza vermek istiyorum. Güvenlik korucularımızın maaşlarını 1411 lira, harcırahlarını günlük 36, aylık 1080 liraya çıkarmış günlük 21 lira operasyon tazminatı ödenmesini sağlamıştık. Korucular da sigortalı hale getirildi. Sigorta primleri İçişleri Bakanlığı tarafından ödenecek. Maaş, harcırah ve tazminatlarına ilave her güvenlik korucumuz için 578 liralık bir sigorta ödemesi yapılacak. Silah harcırahını da hükümetimiz karşılıyor, böylece harcırah yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!