5. Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi Kültürü Sempozyumu başladı

Güncelleme Tarihi:

5. Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi Kültürü Sempozyumu başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 18:11

5. Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi Kültürü Sempozyumu başladı

Haberin Devamı

Uğur AYDIN/BAŞİSKELE(Kocaeli), (DHA)- KOCAELİ'de bu yıl 5.'si gerçekleştirilen 9-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu start aldı.Sempozyumda 208 akademisyen 160 bildiri sunacak.
Başiskele İlçesinde bir otelde yapılan sempozyum açılışına Kocaeli Valisi, Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, sempozyum düzenleme kurulu, akademisyenler, tarihçiler ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin öğrencileri katıldı.
Sempozyum öncesinde İzmit Orhan Gazi Camii’ndeki Cuma namazı öncesinde Orhan Gazi ve şehitlerimiz için mevlit okundu. Namaz çıkışında ise Orhan Gazi Camii ve Fevziye Camii’nde lokma ikram edildi. Orhan Gazi ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi.
Genç kuşakların tarihi iyi bilmesi gerektiğini söyleyen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Tarihimizi iyi bilmezsek, geleceğe güvenle yürümemiz mümkün değildir. Bu bakımdan tarihimizi en iyi şekilde bilmek ve bunu genç kuşaklara aktarmak büyük önem taşımaktadır. Genç kuşakların tarihini iyi bilmesi ve öğrenmesi, geçmiş değerlerine bilgiyle sahip olacak şekilde ulaşabilmesi büyük önem taşıyor. Bu gün de bu sempozyumla bilimsel süzgeçten geçen belirli bildirilerin sunulduğu ve bir kitap haline dönüştürüldüğü bir çalışmayı ortaya koyacak ve bu çalışma da bundan sonra Kocaeli tarihiyle ilgili bilgi edinmek isteyenlere rehber bir kaynak olarak kütüphanelerde ilgili raflarda yerini alacak" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!