5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali sona erdi

Güncelleme Tarihi:

5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 10:21

5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali sona erdi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Valiliği’nin himayesinde bu yıl 5’ncisi düzenlenen Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nin kapanış galası ve ödül töreni, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapıldı.
Festivalin Onursal Başkanlığı’nı da yürüten Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 3 gün boyunca devam eden Uluslararası Altın Çınar Film Festivali’nin ödül töreninde bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kamçı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' dediğini hatırlatırken, "Sanatın toplum ve yarınlarımız için çok önemi yeri olduğuna inanıyorum. Tarih boyunca kurulan medeniyetlerde olduğu gibi günümüzde de, bir toplumun gelişmişlik ve refah düzeyini gösteren en önemli göstergelerden biri şüphesiz sanat, estetik ve kalite de ileri seviyede olmasıdır. Bu bilinçle, sanatsal faaliyetlerin her dalını destekliyor ve gençlerimizin sanatın en az bir dalıyla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Sinema sanatının toplumla bütünleşmesi, teşviki ve yaygınlaştırılması için düzenlenen bu önemli festivalde yer alan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.
5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali gala ve ödül gecesinde, konuşmaların ardından 'Altın Çınar' ödülleri sahiplerini buldu. Vali Kamçı, Türk sinemasının efsane isimlerinden usta oyuncu Yılmaz Gruda’ya 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü, ''Sinemanın Çınarları' ödülünü ise Aytaç Arman’a verdi.  Festivalde, animasyon dalında Yağmur Altan 'Tavşan Kanı' filmiyle, belgesel dalında en iyi film ödülünü, Mehmet Cansız 'Son Alkış' filmiyle, kısa film dalında ise en iyi film ödülünü Ayris Alptekin 'Kot Farkı' filmiyle aldı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!