5. Ulusal Erciyes Zirve Tırmanışı

Güncelleme Tarihi:

5. Ulusal Erciyes Zirve Tırmanışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 12:11

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Dağcılık İl Temsilciliği ile Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü, 5. Ulusal Erciyes Zirve Tırmanışı düzenledi.

Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış faaliyetleri kapsamında geleneksel olarak gerçekleştirilen tırmanışa 23 ilden 128 dağcının katıldığını söyledi.

Tekir bölgesinden başlayan zorlu tırmanışın 8 saat sürdüğünü belirten Yılmaz, "Tekir bölgesinde 2 bin 700 rakımdaki dağ evinde kamp kurduk ve 03.00'te tırmanışa başladık. Yoğun tipi ve fırtınaya rağmen tırmanışı başarıyla gerçekleştirdik. Zaman zaman zor anlar yaşadık ancak arkadaşlarımız büyük bir özveri örneği göstererek faaliyeti tamamladı. Zirvede saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyup Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tırmanış yaparken hayatını kaybeden dağcılarımızı andık. Daha sonra anı defterini imzalayarak inişe geçtik. Bu zorlu tırmanışı gerçekleştiren tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

3 bin 916 metre yükseklikle İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes'in, kış tırmanışları için en çok tercih edilen dağlar arasında yer aldığını ifade eden Yılmaz, "Kış tırmanışlarını başarıyla gerçekleştiren dağcılar hem kendilerini formda tutuyor hem de yaza hazırlık yapmış oluyor. O nedenle bu tür tırmanışları önemsiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!