5 Rus rehberin ölümüne 16'şar yıl

Güncelleme Tarihi:

5 Rus rehberin ölümüne 16şar yıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 10:45

Yargıtay’ın, Bodrum'da sahte içkiden dolayı 5 Rus rehberin ölümüne neden olan ve 88'er yıl hapis cezasına çarptırılan sanıklar için verilen cezayı bozmasının ardından dün yerel mahkeme kararını verdi. Muğla 2.Ağır Ceza Mahkemesi 4 sanığın 88'er yıl olan hapis cezalarını 16'şar yıla düşürdü.

Haberin Devamı

Bodrum’da 5 yıl önce, yat gezisine çıkan Rus rehberler Maria Shalyapina, Zalyaeva Auilia, Alexandr Zhbckov, Marina Sevelyova ile Victoria Nikolaeva, içtikleri sahte içkiden dolayı hayatını kaybetti. Yapılan soruşturma ve davadan sonra, sahte viski Mister Burdon’un üreticisi Anemon şirketinin sahibi İlker Atacan, Naz İçecek firmasından Sakıp Demirkol, Tolga Depeharman, Ender Salman, ‘olası kastla adam öldürmek’ suçundan 88’er yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tur firmasından Orkan Denizcilik’in ortakları Önder Kabakçı, Fatih Kabakçı ve tekne çalışanı Serkan Sakallı’ya da ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

OLASI KASIT ARTIK YOK

Yargıtay ise geçtiğimiz yıl, başka bağlantıların da olabileceğini belirterek 7 sanık için verilen kararı bozdu. Sanıklar da 20 bin TL kefalet, adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile duruşmaları takip etme şartı ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Karar gazetesinden Kenan Butakın'ın haberine göre, dün yerel mahkeme Yargıtay'ın bozma kararına uydu ve 3 yıl önceki 4 sanığa ‘olası kastla adam öldürmek’ suçundan verdiği cezaları indirdi. Ölen her rehber için ayrı ayrı hapis cezası veren mahkeme, kararında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ ifadesini kullandı.

CEZALARI DÜŞTÜ

Karara göre, sanıklar Önder Kabakçı, Fatih Kabakçı, Serkan Sakallı, İlker Atacan, Ender Salman ve Sakıp Demirkol , 16'şar yıl 3 ay hapis cezası aldı. Bir diğer sanık Tolga Depeharman da, 19 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Sanıklardan İlker Atacan, Ender Salman, Sakıp Demirkol, Fatih ve Önder Kabakçı'nın temyiz sürecini tutuksuz geçireceği öğrenildi.

İSTANBUL'DAKİ DOSYA DA İNCELENDİ

Mahkeme, Yargıtay'ın başka bağlantıların da araştırılması yönündeki bozma kararı ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturulan dosyanın incelendiğini ancak, soruşturma aşamasındaki dosya ile kovuşturma aşamasındaki dosyanın birleştirilmesinin hukuken mümkün olmadığını kaydetti. Gelinen aşama ve mevcut delillerin gözönüne alınmasıyla da yargılamaya devam edildiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!