Ar-Ge merkezleri ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ar-Ge merkezleri ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 13:45

5.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde sektörünün Ar-Ge Liderleri ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den aldı. Gerçekleştirilen ödül programında Elvan Ar-Ge Merkezi, sektör lideri olarak ödüllendirildi. 2012’de sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran Elvan, cirosunun yüzde 50’ye yakınını Ar-Ge ürünlerinden sağlıyor.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi programında sektörünün Ar-Ge Liderleri ödüllendirildi. Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen ödül programında Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi’ne göre Elvan Gıda Ar-Ge Merkezi, sektörünün Ar-Ge Lideri olmayı başardı. Gıda sektörü Ar-Ge liderliği ödülünü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi  ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ’den Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu aldı.

CİRONUN YÜZDE 50’Sİ AR-GE ÜRÜNLERİNDEN

Sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi olduklarını hatırlatan Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2012 yılında sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi belgesini bize verdi. Bu bizim için büyük onur, aynı zamanda sorumluluktu. Bunun bilinciyle çalıştık. Ar-Ge merkezlerinin ticarileştirilen ürünlerinin Elvan Gıda cirosu içindeki payı yüzde 50’lere yaklaştı.” dedi.

Haberin Devamı

2023’E GÖTÜRECEK KG DEĞERİ

Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefi yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmesi gerektiğini hatırlatan Hidayet Kadiroğlu, şöyle devam etti, “500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı için biz de Elvan Grubu olarak 2023 ihracat hedefimizi 1 milyar dolar olarak belirlemiştik. Bunun için hacimden ziyade ihracat kg değerini artıracak ürünler geliştiriyoruz. Ar-Ge Merkezi tarafından ticarileştirilen ürünlerle ihracat birim kg fiyatını 5 dolarlara çıkardık. Böylelikle sektörümüzde hem ihracat şampiyonluğunu hem de Ar-Ge liderliğini yakaladık.“ Sözlerinden sonra, Kadiroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerle işbirliği yapmanın da başarılarına önemli katkısı olduğunu söyledi.

İLKLERE İMZA ATILDI

Hidayet Kadiroğlu, Elvan Ar-Ge Merkezi çalışmaları sonucunda sektörde bir çok ilke imza attıklarını belirterek bunlardan bazılarını şöyle sıraladı;

1-    Kendine has mayası ile tüketici testlerinde yüzde 95 başarı elde eden çikolata dolgulu kruvasan (Proje çıktıları  patent başvurusu ile sonuçlandı.)

Haberin Devamı

2-    Hollanda tarzı caramel waffle üretimi

3-    Karamel dolgulu çikolata kaplı sütlü fondan

4-    Donut kek (çikolatalı, muzlu, çilekli)…

5-    Devam eden projelerimiz içinde yine Türkiye’de ilk olacak ürünlerimiz var. Bu İlklerimizi de yeni dönemde pazara sunmayı hedefliyoruz. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!