5 milyon saatlik emek

Güncelleme Tarihi:

5 milyon saatlik emek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 17:11

İzmir’de ses getiren projelere imza atan Kavuklar Gayrimenkul Yatırım, 18 ay önce temelini attığı Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin 5 milyon saatlik emeğin ardından bugün açıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA ve Ortadoğu’nun üzeri açılıp kapanabilen ilk alışveriş ve yaşam merkezi unvanlı Point Bornova, dünya markalarını aynı çatı altında buluşturdu. Kavuklar Gayrimenkul Yatırım tarafından yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırım değeriyle hayata geçen Point Bornova kapılarını bugün konuklarına açıyor. Açılış öncesi düzenlenen toplantıda konuşan Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk, projeyi 3 yıllık ön çalışmayla 18 ayda tamamladıklarını ifade ederek, “Yapı, İzmir’in sembolleri arasında yer alacak. İzmir’in en büyük karma yaşam projesi Point Bornova’yı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Günde bin 200 kişi çalıştı

Geceli gündüzlü çalışarak bu eseri İzmir’e kazandırdıklarını belirten Kavuk, “Point Bornova’da toplam 150 mağaza yer alıyor. Bu eserin ortaya çıkması için günde ortalama bin 200 kişi çalıştı. 175 bin metrekare alışveriş merkezi ve 125 bin metrekare konut olmak üzere toplam 300 bin metrekare inşaat alanı olan bu proje İzmir’in en büyük karma yaşam projesi” diye konuştu. 

Haberin Devamı

5 milyon saatlik emek


Konutlar 2016’da

Metehan Kavuk, AVM’nin yanı sıra 600 konutluk karma proje olan Point Bornova’nın da 2016’nın ilk yarısında sakinlerini ağırlamaya başlayacağını sözlerine ekledi. Kavuklar Grubu’nun yarım asıra yaklaşan bilgi ve tecrübesini İzmir’e aktarmaya devam ettiklerini belirten Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk da Körfez’in incisi İzmir’i Kavuklar güvencesi ve kalite anlayışıyla yüceltmek için çalıştıklarını vurguladı.

5 milyon saatlik emek

Çocuklar unutulmadı

Dünyanın önde gelen moda perakende zincirlerinden İsveçli H&M İzmir’deki ilk, Türkiye’deki en büyük mağazasını açıyor. COS markası da Point Bornova AVM ile ilk kez İzmir’de açılıyor. Armani Jeans, Furla, Scotch&Soda, Kiehl’s, EA7 Emporio Armani, Vakko Wedding, Sportsoul gibi yepyeni markalar da İzmirlilerle ilk kez buluşacak. Point Bornova AVM’de çocukları ve çocuklu aileleri de göz önünde bulundurarak özel bir alan geliştirdiklerinin altını çizen Metehan Kavuk, “AVM’nin en eğlenceli bölümü olan ve tamamlandığında 3 kat üzerinde toplamda 5 bin metrekare olacak BimBamBoo, eğitsel eğlence konseptiyle ünlü tasarım şirketi Portland Design danışmanlığında tasarlandı. 0-12 yaş arası çocuklara hitap eden BimBamBoo önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak ve çocuk-büyük tüm İzmirlilerin uzun saatlerini geçireceği bir mekan olacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı


Açılış etkinlikleri 3 gün boyunca devam edecek olan AVM’nin en fazla ses getirecek organizasyonu ise saat 20:00’de düzenlenecek Kenan Doğulu konseri olacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!