5 milyon’a Arsenal’den ne alırsın?

Ünal Aysal’ın “5 milyon Euro’yu Alper Potuk’a vereceğime Arsenal’den bir topçu alırım” sözü hepimizin vizyon sahibi olarak bildiği bir başkana yakışmadı.

Haberin Devamı

Sayın Aysal bugün 5 milyon Euro’ya Arsenal’den sadece 31 yaşındaki Tomas Rosicky’i alabilir. Elbette 31 yaşındaki Rosicky’i iki sene oynatıp 10 milyon Euro’ya satabilecek bir başkan varsa dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıracağından hiç kuşkum olmaz.

Bugün Chelsea gibi bir kulüp henüz kendisini ispat etmemiş 20 yaşındaki Oriel Romeu için Barcelona’ya 5,5 milyon Euro verebiliyorsa, aynı Barcelona oyuncusunu geri alabilmek için sözleşmesine opsiyonlar koydurabiliyorsa, Fenerbahçe’nin Alper için 5 milyon Euro vermesini yadırgamak yerine takdir etmek gerekir.

Dünya futbolu, Barcelona’nın La Masia çimlerinden çıkardığı genç yeteneklerle birlikte bambaşka bir yöne doğru giderken, Alper gibi oyunun hem defansif hem ofansif yönünü oynayabilen oyuncuların değerini daha da arttırmıştır. Artık oyunun her iki yönünü de oynayabilen, topu ayağında tutabilen ve tekniği yüksek oyuncular daha fazla prim yaparken Alper Potuk, gelecek vaat eden on numaralardan daha farklı özellikleri kendisinde barındırmaktadır.

Haberin Devamı

Yeni bir jenerasyon kazanması gereken Türk futboluna Alper gibi yetenekler her zaman lazım, ancak 5 milyon Euro’ya emeklilik ikramiyesi arayan futbolcuları düşünen başkanların biraz daha düşünmesinde fayda var.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları