5 maddeyle kaygı ve depresyonun gerçek nedenleri

Güncelleme Tarihi:

5 maddeyle kaygı ve depresyonun gerçek nedenleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 11:51

Depresyon ve kaygının toplum arasında nedenleri genelde ruhsal olarak biliniyor. Günümüzde depresyon ve kaygının tedavi yöntemlerinin ruhsal ve psikolojik bazlı tedaviler olduğunu görüyoruz fakat bu yöntemler maalesef hastalarda yeterince iyi sonuçlar vermiyor. Bu durumla birlikte depresyon ve kaygının temel nedenlerinin gerçekten ne olduğunu sorgulayan araştırmaların sayısı hızla artmaya başladı ve sonuçlar temel nedenlerin aslında fiziksel ve zihinsel olduğunu gösteriyor. Bu süreçte bu hastalıklar birer semptom olarak kabul edilmeye başlandı ve tedaviler bu yönde değişiklikler gösterdi. Alınan sonuçlar eskisinden çok daha iyiydi.

Haberin Devamı

Biz de Uplifers olarak sizler için depresyonun ve kaygı bozukluklarının gerçek nedenlerini sıraladık:

İlgili içerik: Depresyonu önleyen 5 doğal yöntem

İlaçlar

İlaç kullanımındaki yetersiz bilgi ve kulaktan dolma bilgiler, aslında bizleri sandığımızdan daha çok etkileyebiliyor. Çoğu ilacın kaygı ve depresyona yol açması ya da zaten bu sorunlardan muzdaripseniz onları ağırlaştırması muhtemel. Örneğin; doğum kontrol hapları yan etki olarak depresyonu da kapsıyor. Eğer düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa, bu ilaçların içerikleri ve etkilerini mutlaka araştırmalı ve doktorunuza danışmalısınız.

Beslenme alışkanlıklarınızın sağlıksız olması

Beslenme alışkanlıkları hayatımızda pek çok şeyi etkilediği gibi, bizleri ruhsal ve zihinsel yönden de bir hayli etkiliyor. Özellikle son yıllarda tüketimi daha da artan fast food ağırlıklı bir beslenme düzeni, depresyona girme riskini arttırabiliyor. Aksine sağlıklı gıdalarla beslenmek hem ruhen daha iyi hissettiriyor hem de beynin işlevlerini en iyi şekilde çalışmasına destek oluyor.

Haberin Devamı

İlgili yazı: Depresyonla ilişkisi olan 3 yiyecek

5 maddeyle kaygı ve depresyonun gerçek nedenleri

 

Fazla kahve tüketimi

Bu konuda yapılan bir takım araştırmalar, kahve tüketimi ile yüksek depresyon ve kaygı bozukluğu riski arasında bağlantılar olduğunu gösteriyor. Herkes için geçerli olmayan bu faktör, depresyona meyilli olan kişiler için dikkat edilmesi gereken bir konu. Kahveyi hayatınızdan çıkarmayı kendiniz için hedeflediğiniz belli bir sürede deneyerek olumlu etkilerini siz de gözlemleyebilirsiniz.

İç mekanlarda zehirli küfe maruz kalma

Zehirli küfe maruz kalmak; depresyon, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, odaklanmakta zorluk, yorgunluk, kronik sinüs enfeksiyonu ile akciğerle ve nörolojiyle ilgili çeşitli semptomlara yol açabiliyor. Bunun için mutlaka sıkça zaman geçirdiğiniz kapalı alanları-ofisiniz, eviniz, yatak odanız gibi-mutlaka kontrol ettirmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

5 maddeyle kaygı ve depresyonun gerçek nedenleri

Uyku sırasında apneye maruz kalma ve nefes problemleri

İki tip uyku apnesi mevcuttur: En yaygını, boğazın arkasındaki yumuşak dokunun çökerek uyku sırasında solunum yolunu kapaması sonucu oluşan obstrüktif (tıkayıcı) uyku apnesi; diğeri de çok yaygın olmasa da, beynin bedene nefes alması gerektiğini söylemeyi unutması sonucu gerçekleşen santral uyku apnesi. Yapılan bazı araştırmaların sonuçları; depresyondan muzdarip kişilerin çoğunun aynı zamanda nefes problemleri yaşadığını söylüyor. Eğer bu durumdan şikayetçiyseniz, nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon gibi egzersizleri hayatınıza sokmayı deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

İlgili içerik: Uyku bozuklukları yaşıyorsanız bu hastalığın tehdidi altında olabilirsiniz

uplifers.com tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!