5 kentte akademisyen operasyonu: Onlarca gözaltı

Güncelleme Tarihi:

5 kentte akademisyen operasyonu: Onlarca gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 10:46

FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik olarak İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Operasyonda örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından okunarak örgüt mensuplarına gönderilen ve örgüt mensuplarının konum ve birbirlerini tanımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi. Harran Üniversitesi'nde de akademisyenler gözaltında.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ-PDY  terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda İstanbul Üniversitesi'nde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere yönelik olarak İstanbul merkezli Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Kırklareli'nde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.

10 TANE 1 DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ikametleri ve İstanbul Üniversitesi'ndeki odalarında yapılan aramalarda , çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyalin yanı sıra örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından okunduğu ve örgüt mensuplarına gönderildiği bilinen  örgüt mensuplarının konum ve birbirlerini tanımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

1 DOLARIN SIRRI

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanan bazı zanlıların üzerinden ve iş yerlerinden çıkan bir dolarlık banknotların örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı iddia edilmişti.Paraların, Gülen tarafından sözde "bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği, dolarları örgüt üyelerinin bereket, askerlerin ise örgüte mensup olduğunu göstermek için taşıdığı, ayrıca metal paranın ise hiyerarşide üstte ve kilit rolde bulunan kişilerce taşındığı ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NDE DE OPERASYON

Darbe girişiminin ardından devletin tüm kademelerinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Harran Üniversitesi'nde aralarında profesörlerin de bulunduğu 21 akademisyen gözaltına alındı.  Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Harran Üniversitesi'ne operasyon düzenlendi. Aralarında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu ve Harran Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yaşar’ın da bulunduğu 21 akademisyen, ev ve üniversitede bulunan odalarına düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.  Gece düzenlenen operasyonda bazı akademisyenlerin gözaltına alındığı öğrenilirken bazılarının ise kaçtıkları iddia edildi. Gözaltına alınan ve haklarında gözaltı kararı olan akademisyenlerin, Harran Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yaşar, Tıp Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Hasan Türkmen, Yrd. Doç. Dr. Emin Şaviki, Yrd. Doç Dr. Ahmet Tutoğlu, Doç Dr. Zakeriya Kaya, Doç. Dr. Yusuf Sezen, Doç. Dr. Mustafa Karapirli, Doç Dr. Hasan Çeçe, Yrd. Doç. Dr. Zehra Edisan, Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu, Prof. Dr. Alpay Çakmak, Prof. Dr. Ahmet Sait Yayla, Tıp Fakültesi Sekreteri Remzi Göztok, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri, Yrd. Doç. Dr. Baki Türkan, Doç. Dr. Selman Uğuz, Doç. Dr. Namık Kemal Karabiber, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Abdurrahman Elmalı, Prof. Dr. Ahmet Bedir, Doç.  Dr. Cevher Şulul, Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Volkan Bilgili, İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ekrem Muş isimlerinden oluştuğu bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!