5 flaş transfer yapacağız

Güncelleme Tarihi:

5 flaş transfer yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 00:00

G.Saray’ın yeni başkanı Ünal Aysal, “Takımın 3’te 1’i değişecek” dedi.

Haberin Devamı

“Bu takımın şu elemana ihtiyacı var, diye ikna olduğumda elimden geleni yapacağım. Transfer için ne kadar para gerekirse, onu vereceğiz. Drogba ile görüşme yok ama Elmander ve Kalström’ü istiyorum.”

GALATASARAY’ın yeni başkanı Ünal Aysal, bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşayan sarı kırmızılı camiaya umut dolu mesajlar verdi. Dün, Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programına konuk olarak, kongre sürecini ve geleceğe yönelik projelerini anlatan Aysal, şunları söyledi:

- Bugüne kadar sadece sözler konuşuldu. Artık faaliyete geçme zamanı. Problem çözmeyi seven bir insanım. Sözle değil fiiliyatta çözme taraftarıyım. Ailemden zengin değildim, ortadirek bir ailede büyüdüm. Çalışınca, çabalayınca her şey oluyor. Türkiye’de hiç ihale almadım, bundan sonra da öyle bir niyetim yok.

Kewell çok sempatik ama...

- Transfer çalışmaları, teknik direktör belli olduktan sonra başlayacak. “Bu takımın şu elemana ihtiyacı var” diye ikna olduğumda elimden gelen her şeyi yapacağım. Transfer için ne kadar para gerekirse onu vereceğiz.

- Taraftarı heyecanlandıracak 4 ya da 5 yabancı ve yerli flaş transfer düşünüyoruz. Bunlar direkt ilk 11’e koyabileceğimiz isimler olacak. Didier Drogba ile ilgili bir görüşme yok. Johan Elmander ve Kim Kallström’ü çok istiyoruz. Takımın 3’te 1’i gidecek diye düşünüyorum. Gidecek olan arkadaşlarımız için gereken neyse onu yaparım. Bülent Tulun benim şahsi danışmanım. Görev alıp almayacağına yönetim karar verecek.

- Harry Kewell’ı çok sempatik buluyorum. Ama geçmişe bakmamız lazım. Bu tip konularda duygusal davranmamalıyız.

- Bu takım çok kolay disipline olur, biraz takviye ile Florya’yı 2 ayda toparlarız. İyi bir teknik direktör ve sportif direktör ile her şeyi düzeltiriz.

Haberin Devamı

Albayrak, stat ve alt yapı komitesinde görev alacak

YÖNETİM kurulundan herhangi bir kişi futboldan sorumlu olmayacak. Futbol ile ilgili kurum içinde Ali Dürüst’ün görevi var. Yabancı ve yerli profesyoneller olacak. Şu an benden isim alamazsınız. Ayın 23’ünden sonra bu isimleri öğreneceksiniz. Çünkü yönetim olarak bunların kararını vereceğiz. Abdürrahim Albayrak ise, stadyum ve alt yapı komitelerinin içinde olacak.

Haberin Devamı

Terim tartışılmaz ama heyecanını kaybetmiş gibi

TEKNİK direktör konusunda kalbimle değil mantığımla karar vereceğim. Fatih Terim Hoca’nın referansları tartışılmaz. Son senelerde heyecanını kaybetmiş gibi görünüyor. Heyecanını yakalarsa Türk futboluna faydası olabilir. Fatih Terim’le hiç görüşmedim. Martin Jol ile bir görüşme yapılmış olabilir. Ben Mircea Lucescu’nun yerinde olsam, yerimden kımıldamam. Çünkü orada el üstünde tutuluyor. Benim masaya oturacağım teknik direktörle kafalarımız uyacak. Yeni hocamız Erik Gerets de olabilir.

Trabzonspor şampiyon olsun

TRABZONSPOR’un şampiyon olmasını isterim. Biz aynı durumda olsak, Fenerbahçeliler de aynısını düşünürdü. Sarı lacivertlilerin başkanı Aziz Yıldırım ile tanışmışlığım yok. Daha önce bir kere karşılaşıp tokalaşmıştık. Beşiktaş Başkanı Sayın Yıldırım Demirören bugün (dün) beni arayarak tebrik etti. Aziz Yıldırım ile daha görüşmedik.
- Futbol Federasyonu’nu başarısız bulmuyorum. Bazı karşılaşmaları protokol tribününde seyredeceğim, bazı karşılaşmalara ise hiç gitmeyeceğim. Kulüpler Birliği toplantılarına ise mutlaka gideceğim. Benim bu toplantılara katılmam gerekiyor. Haklarımızı korumamız ve yetkilerimizi tam olarak kullanmamız lazım.

Haberin Devamı

Ben olsam Arda’yı kaptan yapmazdım

BEN olsam Arda Turan’ı kaptan yapmazdım. Çünkü benim kaptanlık anlayışım farklı. Arda’ya yanlışlık ve haksızlık yapılmıştır. O taltif değildir, haksızlıktır. Arda, 2 sene sonra Galatasaray’da çok büyük kaptan olurdu. O süreler kaybedildi. Arda’ya ‘Bize güven, seni tam güvence altına alırız. Galatasaray’da en az 2 yıl daha devam et’ diye ikna edeceğiz. Aklını ve kalbini dinlerse kalır. Gitmesi için en ufak bir zorluk bile çıkartmam. Hatta bu konuda kendisine yardım edebilirim.

Polat, 27 Mart’ta seçime gitseydi, ezip geçerdi

ADNAN Polat, 27 Mart’taki mali kongrede üyelerin tepkisini anlayamadı. O kongreye, bayram değil seyran değil tam 2 bin kişi geldi. Ben onun durumuna düşmezdim. O gün ilk tepkilerde çıkıp, “Beyler bana müsaade” diyerek seçim kararı alsaydı, bugün başkan olarak devam edecekti. Çünkü öyle yapsaydı ben aday olmazdım ve çıkacak adayları Adnan Polat ezer geçerdi.
-  Ben olsaydım Türk Telekom Arena’nın açılışını yapmazdım. Açılış çok erken oldu. Ters bir döneme denk geldi.

Haberin Devamı

Betondan da futboldan da anlamam ama ekonomiden anlarım

BETONDAN da, futboldan da anlamam. Ama ekonomiden, şirket yönetiminden anlarım. 350 milyon dolarlık borç beni korkutmuyor. Cebinden para vermek demek, bir anlamda farkında olmadan kulübü borçlandırmak oluyor. Parayı veren de, borcu olan da sizsiniz. Başkan’la (Adnan Polat) son konuştuğumda bankadan çekilen kre-dinin futbolculara ödendiği söyledi. Mayıs sonuna kadar 50 milyon dolar ödememiz gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!