5 dakikada Devler Ligi

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde çeyrek final, yarı final hatta şampiyonluk hesapları yaptığımız G.Saray'dan, ‘‘Acaba CSKA Sofya'yı eleyip, Şampiyonlar Ligi'ne kalabilecek mi?’’ hesapları yaptığımız günlere geldik. G.Saray kim, CSKA kim?

Futbolda her skora saygılıyım. Her güce alkış tutarım. Ama UEFA Kupası'nı kazanmış, hadi onu bırak, 10 gün önce Avrupa'nın en ciddi kupalarından Amsterdam Kupası'nda Liverpool gibi bir futbol devini yenmiş G.Saray'ın, CSKA karşısında ürperti duymasını bile kabul edemiyorum.

Riske girmediler

Savunmada Tamas'ın yerine Bülent, orta alana monte edilen Volkan ve gol bölgesinde Ümit Karan ile oyuna başlayan G.Saray, 67.000 taraftarının desteğiyle ilk 5 dakikada 2-0'ı buldu ve o anda maç da, Şampiyonlar Ligi hesabı da bitiverdi. Saat 21.00'de rüzgar durmuş ve de Hasan Şaş uzun bir aradan sonra coşmuştu. Hasan cepheden kaleyi bulduğunda 2. dakika, Hakan Şükür'e sağ kanattan ortalayıp, ‘‘Al, at’’ dediğinde 5. dakikaydı.

G.Saray farklı skor için riski göze almazken, CSKA eşitliği yakalayamayacağının bilinci içerisinde, saha ortası figürlere ağırlık verdiler. Öyle ki, CSKA ilk gol pozisyonunu 55. dakikada bulurken, G.Saray 72 ile 82. dakikalarda biri Hakan Şükür'le, diğeri Pratez'le iki net gol pozisyonunu kullanamadı. Hasan Şaş'ın 85. dakikada girmiş olduğu net gol pozisyonunda skorun dörde ulaşması işten bile değildi.

İleriye dönük hesap

Hasan Şaş
uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar rakip ceza sahası kenarında dolaştı. Bu onun için önemli bir adım. Onun kaleye uzak kaldığı ve oyunu enine oynadığı anlar, G.Saray için büyük handikap oluyor. Fatih Terim'in hazır bir görüntü vermeyen Volkan'a bir saat dayanması, ancak ileriye dönük hesapların mantığıyla açıklanabilir.

Sonuç olarak Galatasaray, ilk 5 dakikadaki iki golün vermiş olduğu üstünlükle, çok da ezici bir futbol ortaya koymadan, kendini fazla yormadan, hiçbir şeyi riske sokmadan, Şampiyonlar Ligi vizesini aldı. Cimbom'u tebrik ediyorum. Ama ortaya konulan futbolun skora eşit bir parlaklık göstermediğini kabul etmek gerekiyor. Yani herşey, ‘‘5 dakikada Beşiktaş’’ misali bitiverdi. 5 dakikada Şampiyonlar Ligi...
Yazarın Tüm Yazıları