5. ayak heyecanı başladı

Güncelleme Tarihi:

5. ayak heyecanı başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 16:48

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın beşinci ayağı Van Gölü'nde başladı.

Van Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul offshore Kulübü tarafından organize edilen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 5. ayağı olan 'Van Grand Prix'i, Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde, 10 tekne ve 20 sporcunun katılımı ile start aldı.

Yarışma öncesinde sıralama turları yapan takımlar, daha sonra Van Gölü'nün maviliklerinde kıyasıya mücadele etti. Renkli görüntülere sahne olan yarış sonunda birinciliği, 43.31,343'lük derece ile Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek idaresindeki “ECI Men Cosmetics” takımı aldı.

Yarışmada, Kerim Zorlu ve Saruhan Tan'dan oluşan YKM takımı 43.59.234'lik dereceyle ikinci, Murat Leki ve Orçun Tufan'dan oluşan Beşiktaş-Miele takımı da 44.29.334'lük derece ile üçüncü oldu.

Takımların su üstünde adeta dans ettiği yarışlara büyük ilgi gösteren Vanlılar, sürat teknelerinin yarışını nefeslerini tutarak izledi.

Vali Münir Karaloğlu, yarışma sonunda yaptığı konuşmada, depremin etkilediği kentte yaşayan insanların, deprem psikolojisini atlatmak için bu tür sosyal etkinliklere ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Van'da yaşayan herkes gibi kendisinin de depremden sonraki artçılarla 11 bin kez sarsıldığına işaret eden Karaloğlu, şöyle konuştu: “Hepimizin deprem psikolojisinden çıkmaya ihtiyacı var. Bunun için en önemli araçlardan biri kültürel ve sportif faaliyetlerdir. Biz geçen hafta bu mekanda su sporları festivali yaptık. Bugün de offshore şampiyonasını yapıyoruz. İnşallah bugün sahilleri dolduran hemşehrilerimiz bu sayede bir nebze de olsa deprem stresinden uzaklaşmışlardır. Yarışların asıl amaçlarından biri de Vanlı gençlerin, vatandaşların Van denizine yüzünü dönmesidir. Gençlerimizin enerjilerini, potansiyellerini spora kanalize etmek istiyoruz.”

Offshore yarışlarının ardından bu yıl ilk kez gerçekleşen Formula Future Türkiye Şampiyonası'nın da Van Gölü'nde yapılacağını anımsatan Karaloğlu, 8-18 yaş arası çocuk ve gençlerin katılacağı yarışta, yalnızca Vanlı sporcuların yer alacağını ifade etti.

Yarış sonunda kategorilerinde birinci olan sporcuların, Türkiye'yi Prag'daki Dünya Şampiyonası'nda temsil edeceğine dikkati çeken Karaloğlu, “4 yıl önce yola çıktığımızda en büyük hedefimiz gençlerimizi su sporlarıyla buluşturmaktı. Bugün geldiğimiz noktada bu amacımıza ulaştığımızı görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 6. ayağı olan 'Van-Erciş Grand Prix'inin de yarın Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde yapılacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!