5 Asırlık Camiye ’Tarihi Eser Değil’ Denilerek Yıkım Kararı Çıktı

Güncelleme Tarihi:

5 Asırlık Camiye ’Tarihi Eser Değil’ Denilerek Yıkım Kararı Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 16:07

KAYSERİ'DE 5 ASIRDIR DİMDİK AYAKTA DURAN BOZATLIPAŞA CAMİİ'NDE VAKIFLAR KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 'CAMİNİN TARİHİ ESER OLMADIĞINI' BELİRTEREK YIKIM KARARI VERDİ.

Kayseri’de 5 asırdır dimdik ayakta duran Bozatlıpaşa Camii’ne, Vakıflar Kayseri Bölge Müdürlüğü ’caminin tarihi eser olmadığını’ belirterek yıkım kararı verdi. Karara tepki gösteren avukat Abdurrezzak Karaköse, Cumhurbaşkanı ve Başbakana dilekçe göndererek, yıkım kararının iptal edilmesini istedi.
Kayseri’de 5 asırdır dimdik ayakta duran Bozatlıpaşa Cami, yıkım ile karşı karşıya kaldı. Vakıflar Kayseri Bölge Müdürlüğü’nün aldığı karara itiraz eden avukat Abdurrezzak Karaköse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nda dilekçe göndererek, kararın iptal edilmesini istedi. Caminin yaklaşık 5 asırdan beri ibadete açık olduğunu söyleyen avukat Abdurrezzak Karaköse, "Bu cami en az 5 asırdan beri cami olarak halka hizmet ettiğini biz biliyoruz. Bizzat ben 1961 yılından beri bu camide zaman zaman namaz kıldım. Bu camiyi çok iyi tanıyan biriyim. Caminin çevresinde bulunan eski yapılar yıkılarak İmar Kanunu’nun 18. Maddesine göre imar çalışmaları yapıldığı için muhtemelen caminin arsası bir imar parseline basmaktadır. Bu bina parselinde bina imar etmek isteyen kimse hisse veya hissedarlar bu caminin arsasını bu parsele katarak burada herhalde yüksek katlı bir bina inşa etmek veya rant elde etmek istiyorlar. Bu amaçla böyle bir çalışmaya girişmiş olabilir. Bu çalışmayı yapan kişileri hiçbir zaman tanıma fırsatımız olmadı ama bu şekilde bir değerlendirme her zaman mümkündür. Bizde böyle bir değerlendirmeye sahibiz" dedi.
Karaköse, "Bu cami gerçekten bir bakıma ve onarıma ihtiyaç hissediyorsa ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yada imkan sahibi birisine müracaat edilirse çok rahatlıkla bu işi üstlenir. Bizde elimizden gelen gayreti bu konu da yapmaya hazırız. O yüzden bu cami harabe halinde değil. İçerisinde görevli kadrolu imamı var. bu işler tamamen su götürür laflardır. Bunlara gerek belediyenin gerekse ilgili kamu ve kuruluşlarımızın bu hususta gerekli araştırmaları yapmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!