5 adımda özel okul teşviki

Güncelleme Tarihi:

5 adımda özel okul teşviki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 21:11

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2016-2017 eğitim yılında özel okul öğrencilerine vereceği teşvik için başvurular 2 Eylül’e kadar sürecek. MEB’in 2014-2015 eğitim yılında devlet okullarından özele geçen öğrencilere vererek başlattığı destekten, geçen yıldan itibaren özel okullara başlayan veya devam edenler de yararlanıyor.

Haberin Devamı

Teşviklerle ilgili merak edilenler şöyle:

KİMLER YARARLANABİLİR?

Özel okula kayıt yaptıran, giden ve özel okulda yüzde 51’in altında burslu okuyanlar faydalanabiliyor. Başarı durumu, disiplin cezası almamış olması, ailenin aylık geliri gibi faktörler teşvik verilecek öğrenciyi belirlemede etkili olacak. Düşük gelirli ailelerin çocuklarına daha fazla puan verilecek. Teşvik alacak öğrencilerin kasım ve şubatta teşvik bedelinin yüzde 35’i, haziranda ise yüzde 30’u okullara ödenecek.

KAÇ ÖĞRENCİ TEŞVİK ALACAK?

Bu yıl 75 bini ilk kez olmak üzere, toplam 340 bin öğrenci teşvik alacak. İllere, okul türlerine göre ayrılan öğrenci kontenjanından az talep gelirse MEB boş kontenjanları aynı okul türünden isteğin fazla olduğu illerde kullanabilecek.

AİLEDE BİRDEN FAZLA ÇOCUK FAYDALANABİLİR Mİ?

Haberin Devamı

Bir ailede birden fazla öğrenci bu destekten yararlanabilecek. Kardeşlerin öğrenim durumlarına göre de öğrenci 80 ile 60 arasında ek puan alabiliyor. Okul öncesi dahil, okuyan her kardeş, öğrenciye artı 20 puan getirecek. Her bir üniversite öğrencisi için 80’e kadar ek puan veriliyor.

TEŞVİK SINIFLARA GÖRE DEĞİŞECEK Mİ?

Öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü aracılığıyla e-Okul üzerinden başvurulabilecek. ‘Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme e-Kılavuzu’nda değişiklikler oldu. Geçen yıl alt sınıflardaki öğrencilere daha çok teşvik kontenjanı veriliyordu. Ancak yapılan değişiklikle, her sınıfa eşit kontenjan ayrılacak. Her sınıf seviyesinde başvuranların eşit şansı olacak.

HANGİ DURUMLARDA HAK KAYBEDİLİR?

Teşvikten faydalanan öğrenciler, eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil yaptırırsa eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecek. Sınıf tekrarı yapan öğrenci eğitim öğretim desteği alamıyor. Kesin kayıt döneminde işlemi yapılmayan öğrenci de teşvik hakkını kaybetmiş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!