5.5 milyon euro'ya gelir misin

Güncelleme Tarihi:

5.5 milyon euroya gelir misin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2011 00:00

Sarı kırmızılılar, Atletico Madrid’in yıldız forvetinin dışında Emmanuel Adebayor’u transfer etmek istiyor Togolu golcü ile Tottenham Hotspur da yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

BAROS gitse de kalsa da mutlaka bir golcü alınacak... Evet, G.Saray Yönetimi ile teknik direktör Fatih Terim’in 1-0 kaybedilen Olympiakos maçından çıkardığı sonuç bu. Ujfalusi, Melo, Eboue, Keita, Muslera, Engin, Selçuk ve Ceyhun’u kadrosuna dahil ederek adeta kabuk değiştiren sarı kırmızılı takıma en az bir isim daha katılacak. Sözü edilen bu futbolcu, santrfor olacak. Arda Turan’ın Atletico Madrid’e gitmesi nedeniyle forvet transferini buzdolabına kaldıran G.Saray’da Olympiakos maçında oynanan futbol ve takımın görüntüsü forvet takviyesini yeniden ön plana çıkardı.

Yunanistan’dan alınan karar

Atina’da maçı tribünden izleyen kulüp başkanı Ünal Aysal, hiçbir masraftan kaçınmayıp yıldız bir golcü alınması gerektiği görüşünü kurmaylarına iletti. Teknik direktör Fatih Terim’le yapılan görüşmenin ardından yıldız bir isim üzerinde uzlaşmaya varıldı. Hemen belirtelim, bu tranferin Milan Baros’la hiçbir ilgisi yok.

Haberin Devamı

Yani, Çek golcü gitse de kalsa da sözü edilen yıldız golcü alınacak. Eğer Zenit’in teklifi kabul edilir ve Milan Baros takımdan ayrılırsa yeri mutlaka doldurulacak. Bu konuda temasa geçilen ilk isimlerden biri G.Saray’ın eski göz ağrısı Diego Forlan. 16 Haziran’da kulübü Atletico Madrid’le el sıkışmasına rağmen Uruguaylı yıldız golcüyü ikna edemeyen sarı kırmızılı yönetim, yeni bir teklifle kapısını çaldı. Copa Amerika’nın finalinde attığı iki golle adından bir kez daha söz ettiren 32 yaşındaki golcüye sarı kırmızılılar yıllık 5.5 milyon Euro teklip edip, “Bu paraya gelir misin?” dediler.

Devreye vatandaşını soktular

Diego Forlan ile G.Saray Yönetimi tekrar temasa geçerken, Uruguaylı futbolcuya G.Saray hakkındaki referans ise yeni transfer Fernando Muslera oldu. Muslera’nın, Uruguay Milli Takımı’ndan yakın arkadaşı olan Diego Forlan’a İstanbul ve G.Saray’ı anlatıp “ Gel” çağrısında bulunduğu öğrenildi. Forlan’ın da bu teklifi ciddi ciddi düşündüğü belirtildi.

Adebayor için son adım

FORLAN’ın  dışında temas kurulan birdiğer golcü ise Emmanuel Adebayor. Bonservisi Manchester City’de olan Togolu golcü için hafta başında İngiltere’ye giden Ebru Köksal temaslarda bulunuyor. İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur’un da talip olduğu Adebayor için sarı kırmızılıların Manchester City ile görüşüp ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Bu iki isim dışında başka alternatiflerin de bulunduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!