5+5 daha hayırlı olur

Güncelleme Tarihi:

5+5 daha hayırlı olur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresiyle ilgili partisinin görüşünün “5+5 formülü” olduğunu söyledi.

Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 5’inci dönem sertifika töreninin ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı süresiyle ilgili şöyle konuştu: “Hukuken geçerli olacak olan 5 artı 5 formülüdür. Yani herhangi bir şahsiyet cumhurbaşkanı olduğu zaman, süresi 5 ve arzuladığı takdirde ikinci bir 5 yıl için de tekrar aday olmayı düşünebilir. Biz bu görüşü muhafaza ediyoruz. Sayın Başbakan, Meclis’teki çoğunluğuna göre hareket ederse bu onların bileceği iştir. Biz MHP olarak 5 artı 5 formülünün ülkemiz için daha hayırlı olacağı görüşündeyiz.”

Mektuba övgü

DEVLET Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa teklifiyle ilgili gönderdiği mektuba ilişkin olarak da şunları söyledi: “Fransa devletinin ortaya koymuş olduğu bir yasa önerisinin kendi meclislerinde görüşülmesi konusunda Türk milletinin tepkisini ortaya koyması açısından sayın Başbakan’ın göndermiş olduğu mektubu olumlu buluyoruz. MHP de üzerine düşen her konuda destek olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!