4x400’ün muhteşem 4’lüsü

Güncelleme Tarihi:

4x400’ün muhteşem 4’lüsü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 00:00

2012 Londra Olimpiyatları’na 9 gün kala, Türkiye’yi temsil edecek milli sporcuların hazırlıkları da tüm hızıyla Ankara’da devam ediyor.

Haberin Devamı

4x400 kadınlar bayrak yarışında, dünyada ilk 16 takım arasına girmeyi başararak olimpiyat vizesi alan ve Türk spor tarihine geçen Milli Takım, Pınar Saka ve Özge Akın’ın henüz katılmadığı kamp ile hazırlıklarını Ankara’da sürdürüyor.
Birsen Engin, Sema Apak, Meliz Redif ve Elif Yıldırım, hazırlık sürecini değerlendirerek duygularını paylaştılar.
Takımın en büyük sporcusu olan 1980 doğumlu milli atlet Birsen Engin, olimpiyatlara katılmanın her sporcunun rüyalarını süslediğini belirterek, “Vize aldığımızı öğrendiğim gün sevinçten çıldırdım” dedi.

Eşiyle birlikte gidiyor

Bayrak takımının diğer bir milli sporcusu Sema Apak, olimpiyatlara milli çekiççi eşi Eşref Apak ile birlikte gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Olimpiyatlara ilk kez katılacak olmanın verdiği gurur ve mutluluğun yanı sıra eşiyle birlikte gidecek olmanın da ayrı bir mutluluk olduğunu kaydeden Sema Apak, “Aslında ben çok düzenli spor yapmadım. İkizimle birlikte okul takımına seçilmiştik. İkizim 100 metre engellide Balkan şampiyonu olduktan sonra evlendi ve sporu bıraktı. Ben de neredeyse son iki senedir düzenli antrenman yapıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Takımın en küçüğü

Milli takımın en küçük sporcusu olan 1990 doğumlu Elif Yıldırım ise duygularını şöyle anlattı: “En küçük ben olduğum için takımın maskotu gibiyim. Ayrıca 6 kişilik takımımızda, ENKA’dan 5 sporcu var. Sadece ben Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusuyum. Bu nedenle kulübüm adına da gurur duyuyorum. Bu yıl asıl hedefim 400 metre engellide vize almaktı ama kısmet olmadı. Uzunca bir süreyi sakatlıklarla geçirdim. Bu beni çok yıprattı ve üzdü. Artık ümidimi kaybetmeye başlamıştım ki bayrak takımıyla vize aldık ve çok mutlu oldum. Olimpiyatlara gidecek olmak benim hedeflerimi büyüttü. Kendime güvenim geldi. Londra’da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Gönül ister ki madalya şansımız olsun ama orada elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı düşünüyorum.”

Lakabı esmer şeker

1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti doğumlu milli atlet Meliz Redif de, lakabının “esmer şeker” olduğunu dile getirdi. Atletizme 15 yaşında başladığını ve olimpiyatlara gideceği için çok mutlu olduğunu belirten Redif, “Olimpiyatlara ilk kez gideceğim. Branşımızda olimpiyatlara katılacak ilk Türk takımı olmamızın yanında, ben aynı zamanda olimpiyatlarda mücadele edecek ilk Kıbrıslı Türk oldum. Bu da bana ayrı bir mutluluk ve gurur yaşatıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!