4'üncü Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri sona erdi

Güncelleme Tarihi:

4üncü Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2018 10:51

4'üncü Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri sona erdi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4'üncü Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri perdelerini kapattı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda ödül töreniyle gerçekleştirilen kapanışa Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, KKTC Mersin Kültür ve Eğitim Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Çukurova Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Nevruzoğlu, meclis üyeleri, daire başkanları, oyun yönetmenleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.
Yaklaşık iki hafta boyunca 15 okul, 17 grup ve 485 öğrencinin oyunlarını sergilediği etkinlik sonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, "Bu gençlerin arasından çok özel yetenekler çıkabileceğini düşünüyoruz ve bunun beklentisi içerisindeyiz. İnşallah başlattığımız bu etkinlik, bundan sonra kesintisiz olarak devam eder. Türk sanatına, Türk tiyatrosuna yeni yeni şahsiyetler bu salondan, bu sahneden çıkar inşallah. Böyle bir etkinliğe destek veren başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere bütün okullarımıza, okul yöneticilerimize, çok değerli yönetmen hocalarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizleri de böyle bir medeni cesaret göstererek yeteneklerinizi ortaya koyduğunuz için ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi. Tiyatro Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevruzoğlu ise, "Bu güzel tabloyu şehrin, devlerin büyükleri gibi ürettiğiniz için, bir sanat adamı ve öğretim üyesi olarak size derin bir minnettarlığımı bildiriyorum. Ben her zaman öğrencilerime şunu söylerim. Sanırım bugün bu salonda bulunan öğretmenler de benimle aynı fikirde olacaklardır.  Söylediğim şu ki, yaratıcılık bir sevginin ürünüdür. Sevgisiz yaratıcılık olmaz. Bugün siz bu sahnede kendi sevginizi öğrencileriniz ile birlikte gösterdiniz ve bugün bu sahnede tüm emeklerinizin karşılığını aldınız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Oyun yönetmenleri ile okul müdürlerine tek tek plaketleri takdim edildi. Yılın Emek Ödülü’nü kazanan öğretmen Dilek Ödemiş de plaketini Prof. Dr. Nevruzoğlu’nun elinden aldı. Törende ayrıca, her tiyatro grubundan bir öğrenciye grup içerisinde En İyi Oyuncu Ödülü ile tiyatroda gelecek vadeden 6 oyuncuya da ödülleri Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrenciler, oyun yönetmenleri, hocalar ve protokol üyeleri ile birlikte çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından ödül töreni sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!