4’üncü durak Ankara

Güncelleme Tarihi:

4’üncü durak Ankara
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:01

66 ülkeden 787 sanatçının katıldığı 32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürlerin 4’üncü durağı Ankara oldu. D&R Tunalı’daki sergi, 3 Mart’a kadar görülebilecek.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı’nın bu yıl 32’ncisini düzenlediği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, İstanbul, Adana ve Eskişehir’in ardından Ankara’da sergilenmeye başlandı. D&R Tunalı’da sanatseverlerle buluşan karikatürler, 3 Mart’a kadar görülebilecek.

Dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele alan yarışma, bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçı ve 2 bin 289 karikatüre ev sahipliği yaptı. Uluslararası Karikatür Yarışması'nın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Mohsen Nouri Najafi (İran) ve üçüncüsü ise Jalal Pirmarzabad (İran) oldu. Ayrıca, sergilenmeye değer görülen katikatürler arasında ‘başarı ödülü’ alan ve ‘sergilenmeye değer görülen’ karikatürler de yer alıyor. Yarışmada ‘başarı ödülü’ kazananlar arasında; Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan Corbo (Küba), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş, Cemalettin Güzeloğlu, Ishimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Mikhail Zlatkovsky (Rusya) isimlerinin çizdiği karikatürler bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!