4’ncü Mersin Kalite Sempozyumu gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

4’ncü Mersin Kalite Sempozyumu gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 16:46

4’ncü Mersin Kalite Sempozyumu gerçekleştirildi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ev sahipliğinde, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliğiyle bu yıl 4'ncüsü gerçekleştirilen Kalite Sempozyumu, ‘İletişimde Kalite’ temasıyla yapıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen sempozyuma Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, oda ve dernek başkanları katıldı.
MESKİ’nin tanıtım filmleri ile başlayan kalite sempozyumu, 4 oturum halinde gerçekleşti. Daha sonra söz alan Başkan Kocamaz, tüketim çağının insanlarının her şeyin hızla tüketildiğini belirterek, "Kendimiz dışında her şeyi ve herkesi köle gibi görüyoruz. Herkesten ve her şeyden bizi mutlu etmesini bekliyoruz. İşin aslı, doğru sevmeyi bilmiyoruz. Oysa sevmek, sahip olmak değil sahiplenmektir, sorumluluk üstlenmektir. Korumak, kollamak, geliştirmek, yaşatmaya çalışmaktır. Mutlu olmakla yetinmeyip mutlu etmeyi de bilmektir. Ben değil Biz merkezli düşünebilmektir. Daha konforlu yaşamak için daha çok tüketmek, daha çok tüketebilmek için daha çok üretmek kısırdöngüsünü hep birlikte kıralım. Dünyamızın geleceğini, gelecek kuşakların hak ve hukukunu koruyacak, sürdürülebilir yaşam döngüsünü mümkün kılacak sevgi odaklı medeniyeti kurma onurunu hep birlikte paylaşalım" dedi.
EFQM Mükemmellik modelini hakkıyla uygulamanın ve benimsemenin tüm insanlığı aşk derecesinde sevmek anlamına geldiğini ifade eden Kocamaz, "Kalite odaklı EFQM Mükemmellik Modelini benimsemek, aslında vatanımızı, dünyanın ekosistemini ve tüm insanlığı aşk derecesinde sevmek demektir. Yüksek bir insanlık idealini gerçeğe dönüştürmeye karar vermek demektir" diye konuştu.
KALDER Başkanı Pilavcı da, konuşmasında hızla değişen dünyada dönüşüme liderlik etmenin öneme değinerek, dönüşümün doğru bir modelin kılavuzluğunda olabileceğinin söyledi.  Pilavcı, EFQM Mükemmellik modeli bütünselliği içeren bir model olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Artık kalite konusu, tek boyutlu, sadece işin ya da hizmetin kalitesini anlatan bir konu değil. Var olabilmek, ülkemizin rekabet gücünü arttırabilmek ve bu ülkede yaşayan her insanın yaşam kalitesine katkıda bulunabilmek dönüşmekle mümkün. Bunun çok önemli bir parçası da doğru iletişimdir. İnsanlık olarak var olduğumuz günden bu yana iletişim halindeyiz. İletişim bana göre etkili iletişlim kriteri ile değerlendirilmeli. Bugün bir tuzakla karşı karşıyayız. Teknoloji bu kadar hızla gelişirken, elimizde iletişim için bu kadar fazla materyal ve araç varken 'Biz nasıl iletişiyoruz' konusuna dikkatle bakmamız lazım. İletişim etkisi aslında bütünsellikten geçiyor."
Vali Su ile, kalitenin günümüzde en önemli konulardan biri olduğuna ve gelişen rekabetin kalitenin artmasında oynadığı role değinerek, sözlerinhi şöyle sürdürdü:
"Tüm dünyada kalitede mükemmellik dediğimiz seviyeye ulaşma yönünde hızlı bir çaba devam etmektedir. İletişimde kaliteden bahsedebilmemiz için de sorun çözme yeteneğinin olması gerekiyor. Şunu söyleyebiliriz. Hayatta kaliteli olmak, kaliteyi yakalayabilmek için insanlarımızı kaliteli hale getirmemiz lazım. Kaliteyi yakaladığımız zaman ülkemizi, dünyamızı daha iyi hale getirebiliriz" dedi.
Konuşmaların ardından İletişimde Kalite başlığı altında gerçekleşen oturumda gazeteci, yazar, sinema oyuncusu ve Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Coşkundeniz mesleki tecrübelerini dinleyenlere aktardı.
EFQM Mükemmellik Modeli Uygulamaları ve Kazanımları başlığında ve KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TMÖYK Başkanı Kaan Gürgenç moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturumda ESBAŞ Mükemmellik Geliştirme Müdür Berrin Atalan, AGDAŞ İnsan Kaynakları ve Yönetim Sistemleri Müdürü Emre Uğur, Antalya Sabiha Gökçen Anaokulu Müdürü Aslı Kanbir kalite yolculuğu tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senem Ayşe Duruel Erkılıç moderatörlüğünde gerçekleşen üçüncü oturum ‘İletişimde Kalite’ başlığında, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Peyami Çelikcan konuşmacı olarak katıldı.
Son olarak gerçekleşen Yaşam Biçimi Olarak Kalite’ konu başlıklı oturumda ise CNN Türk Haber Spikeri ve Öğretim Görevlisi Burak Törün, Tecrübelerini, yayıncılık hayatı kariyeri ve iletişimde kalitenin önemi anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!