49 yaşındaki Gazi, 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' şüphesiyle öldü

Güncelleme Tarihi:

49 yaşındaki Gazi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 13:01

49 yaşındaki Gazi, 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' şüphesiyle öldü

Haberin Devamı

Ali Rıza ETCİ/ ERMENEK,(Karaman)(DHA)- KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 49 yaşındaki 2 çocuk babası gazi Orhan Şimşek, yaşamını yitirdi. Şimşek, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. KKKA tetkikleri henüz sonuçlanmadığı için tedbir amaçlı hastane çalışanı, ailesi ve yakınlarından da kan örnekleri alındı.
Vatani görevini yaptığı sırada makinaya kaptırması sonucu sol eli bilek kısmından kopması sonucu gazilik ünvanı verilen Orhan Şimşek, geçen 1 Temmuz günü yüksek ateş şikayeti üzerine Ermenek Devlet Hastanesi'ne başvurdu. İddiaya göre yapılan tedavisinin ardından o gün taburcu olan Şimşek, ertesi gün yeniden aynı şikayet üzerine yine aynı hastaneye gitti. Tedavisinin ardından taburcu olan Şimşek, pazartesi günü de aynı hastanenin dahiliye servisinde muayene oldu. Doktor, yaptığı muayene sonucu  Şimşek'i, KKKA şüphesiyle Karaman Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Karaman Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıkm ünitesinde tedavi altına alınan Şimşek,  geçen 8 Temmuz cumartesi günü daha kapsamlı tedavi için Konya'daki Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Şimşek, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.
Şimşek'in cenazesi, Ermenek kent merkezindeki Sipas Camii önünde düzenlenen dini ve askeri törenin ardından Pınarönü Köyü'nde toprağa verildi. Şimşek hakkında KKKA tetkiklerinin henüz sonuçlanmadığı ve tedbir amaçlı hastane çalışanı, ailesi ve yakınlarından kan örneklerinin alındığını öğrenildi.
ACI  TESADÜF
Gazi Orhan Şimşek'in oğlu Murat Şimşek, amcası Emin Şimşek'in de babası gibi 49 yaşında yaşamını yitirdiğini belirterek, ''Amcam Emin Şimşek 2013 yılında yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerinde 'Brusella' teşhisi kondu. Amcam'da Konya'daki Meram Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Hatta babamın tedavi olduğu odanın karşısında tedavi altına alınmış. Amcam da kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Babama da yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye gitti. Kene ısırması sonucu öldü. Bu acı bir tesadüf'' dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!