49 noktaya 49 kamyon

Güncelleme Tarihi:

49 noktaya 49 kamyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 01:00

Kızılay, Tunalı Hilmi ve Bahçeli 7. Cadde’nin bugün 18.00’den itibaren trafiğe kapatılacağını açıklayan Vali Ercan Topaca, bu caddelerde vatandaşlara ait park halindeki araçların ise 20.00’den sonra çekileceğini söyledi. Topaca, “Herhangi bir şekilde araçla saldırı olmasın diye 49 tane kamyon türü araçlarla 49 noktayı kapatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca, yılbaşı kutlamalarına yönelik alınacak önlemlerin ayrıntılarını, düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Daha önce 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, Tunalı Hilmi ve Bahçelievler 7. Cadde’nin yılbaşı gecesi araç trafiğine kapatılacağını duyuran Vali Topaca, dünkü toplantıda ise saat verdi. Bugün 18.00 itirabıyla araç girişine izin vermeyeceklerini belirten Topaca, saldırı ihtimaline karşı 49 farklı noktanın kamyon türü araçlarla kapatılacağını söyledi. Kapatılacak caddeleri kast ederek, “Saat 20.00’den sonra orada araç kalırsa onlar da çekici marifetiyle çekilecek” diyerek Ankaralıları uyaran Vali Topaca, özetle şunları kaydetti:

KRİZ MERKEZİ KURULDU

“Valilik bünyesinde bir kriz merkezi kuruyoruz. Vali yardımıcımızın başkanlığında emniyet, jandarma, halk sağlığı, gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü, sağlık müdürlüğü gibi Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere ilgili kurum temsilcilerinden oluşan bir kriz merkezimiz var. Oradan bu tedbirleri yönetiyoruz. Herhangi bir sıkıntı olduğunda ilk oraya intikal ediyor oradan da görevlilerimizi yönlendirmek üzere tedbirimizi alıyoruz.

80 MEKÂNA KONTROLLÜ GİRİŞ

Bu akşam Kızılay’da 12 tane atlı devriyemiz olacak. 7. Cadde’nin bazı bölgelerinde atlı polisler de görev yapacak. Herhangi bir şekilde araçla saldırı olmasın diye 49 tane kamyon türü araçlarla 49 noktayı kapatacağız. 80 civarında alkollü içki servisinin de yapıldığı eğlence mekanlarının da girişi kontrollü olacak. Bu işletmelerin sahiplerine de tebligat yaptık. Bu konuda onların da bize yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Buraların da hedef olma ihtimali var.

5 BİN 808 PERSONEL GÖREVLİ

Bu gecede gıda denetimleri de yapılacak. Kentin muhtelif yerlerinde çok sayıda asayiş uygulaması olacak. İlçelerde dahil, saydığımız görevleri yapmak üzere toplamda 5 bin 808 personelimiz görev yapacak. Bunun bin 190 tanesi jandarma diğerleri polis. Bu geceye mahsus tedbir alacağımız bir diğer yerler de kliseler. 11 ibadethane var oralarda da tedbirimiz olacak. Yabancı temsilciliklerdeki tedbirlerimize ilave tedbirler alıyoruz. Şehrimizin giriş ve çıkışlarında uzun zamandır devam ettirdiğimiz arama ve yol kontrol faaliyetleri de kesintisiz bir şekilde sürüyor.

Haberin Devamı

GÜZERGÂHLAR ŞU ŞEKİLDE

Haberin Devamı

Vali Ercan Topaca’nın verdiği bilgilere göre kapatılacak güzergahlar şöyle:
* Çankaya’dan Kızılay yönü Meşrutiyet Caddesi’nin sağa dönüşünden itibaren araç trafiğine kapatılacak. Araçlar Meşrutiyet’e yönlendirilecek.
* Ulus’tan Kızılay istikameti Zafer Çarşısı ve Ordu Evi’nin önünden iki yönlü trafiğe kesilecek. Araçlar Necatibey’e yönlendirilecek.
* Kolej’den Kızılay’a doğru araçlar Kolej Kavşağı’ndan Ulus istikametine yönlendirilecek. Kolej’den itibaren Kızılay’a doğru trafik akışı olmayacak.
* Maltepe istikametinden Kızılay’a doğru Gazi Mustafa Kemal Bulvarı İzmir Caddesi kavşağından araç trafiğine kapatılacak. Sağ tarafa Kumrular Sokak’a dönüş olacak.
* Bahçelievler 7. Cadde Milli Kütüphane’nin oradan araç trafiğine kapatılacak.
7. Cadde’nin sonuna kadar ki bölüm yan yollar da dahil araç trafiğine kapalı olacak.
* Çankaya’dan Tunalı Hilmi Caddesi’ne giriş Kuğulu Kavşağı’ndan kapatılacak Esat Caddesi’ne kadar olan bölüm yan yollar da dahil olmak üzere trafiğe kapalı olacak.

Haberin Devamı

BİZE ULAŞAN İSTİHBARAT YOK

Basın toplantısında, önlemlerin özel bir istihbarat nedeniyle alınıp alınmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Topaca, “Ülke ve Ankara olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Biz hiçbir açık bırakmadan bu tedbirleri alıyoruz. Her zaman bir riskin açık bir tehdidin olması gerekmiyor. Gerek ülkemizde gerek en son Berlin’de olann hadise de dahil olmak üzere her ihtimali düşünüyoruz. Be geceye mahsus çok açık ve net bir tehdit, bize ulaşan bir şey yok. Son bir yıldır devam eden gerek PKK’nın, gerek DAEŞ’in, gerekse diğer terör örgütlerinin eylem türlerini de dünyadaki ve ülkemizdeki dikkate alarak bu tedbirleri geliştirdik. Bunun benzerini 29 Ekim törenleri sırasında da uygulamıştık. O zaman belli istihbaratlar vardı. Bugün için de bize ulaşmayan bilgiler istihbaratlar olabilir. Tespit edemediğimiz riskler olabilir düşüncesiyle bu şekilde tedbir alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!