478'inci Manisa Mesir Macunu Festivali fuarla başladı

Güncelleme Tarihi:

478inci Manisa Mesir Macunu Festivali fuarla başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 18:55

478'inci Manisa Mesir Macunu Festivali fuarla başladı

Haberin Devamı

MANİSA'da 478'inci kez kutlanacak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılışla start aldı. Fuarda vatandaşlara, Şehzadeler Belediyesi standında mesir saçıldı.

UNESCO tarafından Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan ve bu yıl 478'inci kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 25 yıllık Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarıyla birlikte başladı. 130 firmanın yer aldığı fuarın 29 Nisan Pazar akşamına kadar ziyarete açık kalacağı öğrenilirken, Manisalılar fuara ilgi gösterdi. Fuarın açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MPHP'li Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Manisalılar katıldı. Fuarın açılışında Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı eşliğinde halk oyunları gösterisi yapıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Tanık, mesir festivali kapsamında 25. Manisa Mesir Fuarını gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, fuarın açılmasıyla mesir festivalinin de başladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Çelik ise, mesirin bir şifa geleneği olduğunu belirterek, "UNESCO tarafından Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine girmiş olan ve dünyada eşi benzerine az rastlanılan bir etkinlik olan 478 yıllık Mesir geleneğinin hiç şüphesiz ki Manisa'nın tanıtımına, ticaretine, turizmine ciddi katkılar bulunması gerekiyor. Çünkü böylesine kültürel bir etkinliğe sahip olmamız bizim şehrimiz adına büyük bir avantajdır " dedi.

ŞİFALI MACUNLAR SAÇILDI

Fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ergün de, fuarın şehrin adının duyurulması adına katkı sağladığını söyledi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, 478 yıllık bir geleneği sürdürmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, 29 Nisan'da yapılacak saçım törenine herkesi davet etti.

Konuşmaların ardından 25'inci Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezdi. Fuarda Şehzadeler Belediyesi'nin standında da mesir macunu saçımı yapıldı, vatandaşlar macunlardan almak için birbiriyle yarıştı.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!