46 yılda 15 bin doğuma tanıklık etti

Güncelleme Tarihi:

46 yılda 15 bin doğuma tanıklık etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 11:11

Edirneli 72 yaşındaki kadın doğum uzmanı doktor Özcan Baznak, 46 yıl önce başladığı mesleğinde 15 bin bebeğin dünyaya “merhaba” demesine tanıklık etti. Doktor Baznak, sağlığı el verdikçe “kutsal” saydığı bu tanıklığı sürdürmek istiyor.

Baznak, hekimliğin çok özel bir meslek olduğunu belirterek, insanın yaşamdan zevk alması için işini sevmesi, imkanlarıyla yetinmeyi bilip şükretmesi, insanlara yardım etmesinin gerektiğine inanması gerektiğini vurguladı.

Araştırmaların, yaşamdan zevk almak için insanın işini sevmesi ve sevdiği için yapması gerektiğini ortaya çıkardığını hatırlatan Baznak, “İnsanlara yardım etmeyi hep üstün bir fazilet gibi gördüm ve imkanlarım ölçüsünde elimdekilere şükretmesini bildim. Beni hayatta mutlu eden ve çevreme de yaşama sevinci dağıtmama neden olan bu galiba..” diye konuştu.

Yaklaşık 50 yıllık doktorluğu sırasında ilginç anılarla karşılaştığını ifade eden Baznak, teknolojinin kıt olduğu dönemlerde bir doğum için girdiği ameliyatta, öldü denilen hastanın müdahalesine devam ettiği zorlu anı hiç unutmadığını söyledi.

Baznak, “Sabaha karşı hastaneye çağırdılar, rahmi yırtılmış bir hamile kadın, kritik bir tansiyonla hastaneye gelmiş, hemen ameliyata aldım. Şimdiki gibi malzemeler yok, tabi anestezi uzmanı (hasta öldü) dedi. Hiç panik yapmadan müdahaleye devam ettim. Ameliyatın sonlarına doğru ekipten biri (kadın yaşama döndü) dedi. Bu anı hiç unutamam” dedi.

15 BİN BEBEK GÖZLERİMİN ÖNÜNDE RESMİ GEÇİT YAPIYOR

Mesleğini çok sevdiğini ve sağlığı el verdikçe yapmayı düşündüğünü dile getiren Baznak, şöyle konuştu:

“Doktorluk mesleğim boyunca dünyaya gelmesine vesile olduğum 15 bin bebek gözlerimin önünde resmi geçit yapıyor. Bu mutluluk bana yetiyor zaten. Ayrıca doğumunu gerçekleştirdiğim kızlar büyüyor, evleniyor sonra hamileliğinde bana muayeneye geliyorlar. Kızımın doğum günlerine hep geç kalmama sebep de olsa ben bu mesleği çok seviyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!