45 dakikada 50 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

45 dakikada 50 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 21:25

ABD’nin 45. başkanı olarak ocak ayında göreve başlayacak olan Donald Trump, göreve başlamadan çalışmalarına hızla devam ediyor. Trump, dün yaptığı açıklamayla bu kez Japon SoftBank’ın ABD’ye 50 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Trump, açıklamayı SoftBank CEO’su Masayoshi Son ile New York’taki Trump Tower’da yaptığı yaklaşık 45 dakikalık görüşmenin ardından Twitter üzerinden gerçekleştirdi. Trump, attığı tweette, “Japonya’nın SoftBank’ı şirketler ve 50 bin kişilik yeni istihdam için ABD’de 50 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etti” dedi. İkinci paylaşımında ise Masayoshi Son’ın, “Bu yatırımı başkanlık seçimlerini kendisi kazanmasa yapmayacaklarını söylediğini” aktardı. Trump ve Son, görüşmelerinin ardından Trump Tower’ın lobisinde gazetecilere poz verdi. Son, bu esnada Trump’ı tebrik etmek için ziyarete geldiğini ifade etti. İkili, görüşmelerinin detayları hakkındaki soruları ise yanıtsız bıraktı.

İSTİHDAM ATAĞI

Trump’ın bu duyurusu en çok SoftBank’in ortağı olduğu ABD’de faaliyet gösteren iletişim operatörü olan ‘Sprint’ hisselerine yaradı. Şirketin hisseleri Trump’ın açıklamalarından sonra yüzde 7 artış gösterdi ve hisse başı 8.61 dolara kadar çıktı. Bu da Sprint hisselerinin son bir yılın rekorunu kırmasını sağladı. Donald Trump, seçim kampanyası boyunca Çin olmak üzere Asya ülkeleri ve Meksika’ya kayan iş olanaklarını, yeniden ABD’ye getireceğini ve işsizliği düşüreceğini taahhüt etmişti. Resmi olarak başkanlık koltuğuna oturmadan bu alandaki çalışmalarına başlayan Trump, geçen hafta Amerikalı klima üreticisi Carrier ile yaklaşık bin işçinin işten çıkarılmasını önleyecek bir anlaşma yapmıştı. Trump, bu anlaşmayı da sık sık kullandığı Twitter üzerinden duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!