44'üncü Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

44üncü Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 13:00

44'üncü Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı

Haberin Devamı

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde bu yıl 44'üncüsü düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı.
20-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, stadyumdan festival etkinliklerinin yapılacağı alana kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Vatandaşlar kortej yürüyüşüne yoğun ilgi gösterirken, cadde boyunca esnaflar ve vatandaşlar alkışlarla korteje destek vererek İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi.
Göksu Parkı festival alanında gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Mustafa Turgut, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Almanya Kardeş Şehir Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schaefer ve yardımcıları, oda başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Başkan Turgut, ''1974 yılından bu yana kültür değerlerini yaşatmak, canlı tutmak, bunu yurt içinden ve yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için festivaller yaptık. Festivalimizi bu yıl da en iyi şekilde gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız. Bu yıl yine festivalimize Taylant, Ukrayna, Gürcistan, KKTC, Silivri, Bergama, Arhavi, Türkiye Folklor Kurumu, Tubil, Ankafem, Afagder, Mersina gibi yurt içinden ve yurt dışından birçok halk dansları topluluğu konuk olarak renk katacaklar'' dedi.
Festivalin kent tanıtımına verdiği katkıdan bahseden Turgut, ''44 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi Dünya’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini en iyi şekilde korumuştur. Her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır'' diye konuştu.
Açılışı protokol üyeleri gerçekleştiriken, halk oyunları ekiplerinin gösterisi büyük beğeni topladı.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE, (MERSİN), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!