44 yıl sonra duygusal buluşma

Güncelleme Tarihi:

44 yıl sonra duygusal buluşma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 09:03

44 yıl sonra duygusal buluşma

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'ndeki Dumlupınar İlkokulu'nda 1968-1973 yılları arasında eğitim gören 58 kişi, 84 yaşındaki öğretmenleri Mesude Özbayır ile buluştu. Hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin anıldığı buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Menteşe'deki Dumlupınar İlkokulu'nun eski mezunları 44 yıl sonra biraraya geldi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan tarafından organize edilen buluşmada, eski öğrenciler ilk sınıflarındaki yerlerine oturdu. 84 yaşındaki ilk öğretmenleri Mesude Özbayır da sınıf yoklaması aldı. Ardından sınıftaki herkes teker teker ayağa kalkarak kendisini tanıttı. Okulun ilk günü yaşadıklarını hatırlayan bazı mezunlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Buluşmayı hazırlayan işadamı Mustafa Ercan, "6 ay önce Whatsapp'ta 'İlkokul Arkadaşlarım' başlıklı grup kurdum. Çok güzel anılarımızı paylaştık, sevinçlerimize güldük ve üzüntülerimize ağladık. 44 yıl sonra bu buluşmayı gerçekleştirmek zor oldu. Fakat sonunda herkese ulaştık. Hep beraber bir karar alarak ilk eğitimimizi aldığımız Dumlupınar İlkokulu'nda buluştuk" dedi.

AYNI OKULDA HEM OKUDU HEM ÖĞRETMENLİK YAPTI

O yıllarda Dumlupınar İlkokulu'nda çalışmış, yaşayan tek öğretmen 1933 doğumlu Mesude Bayır eski günleri çok iyi hatırladığını ve çok duygulandığını dile getirdi. Bayır, "Ben Dumlupınar'da okudum ve ardından yine aynı okulda öğretmenlik yaptım. Öğrencilerimi çok iyi hatırlıyorum. Hepsi çok güzel yerlere gelmişler. Bu beni gerçekten çok memnun etti ve çok duygulandırdı" diye konuştu.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!