İstanbul'da Akfa Holding'e FETÖ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Akfa Holdinge FETÖ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 06:39

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma - FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 51 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan şüpheli sayısı 80'e yükseldi Akfa Holding tarafından 2011-2015 yıllarında toplanan 40 milyon dolar "himmet" parasının, ABD ve Kanada'da bulunan dernek ve okullara aktarıldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 51 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A-101) düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısının 80'e yükseldiği bildirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 51 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da arasında bulunduğu 50 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbulda Akfa Holdinge FETÖ operasyonu

120 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, aranan şüphelilerden 30'unu daha gözaltına aldığı öğrenildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları iddia edilen 120 kişi hakkında gözaltı kararı alınmış, Akfa Holding ve 51 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A-101) düzenlenen operasyonda Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbulda Akfa Holdinge FETÖ operasyonu

ARAMA İŞLEMİ 11 SAAT SÜRDÜ

Operasyonda arama listesinde olduklarını belirtilen bazı kişiler gözaltına alınırken, holding binasında 11 saat süren arama tamamlandı. Aramada, 6 torba dolusu belge, 12 bilgisayar sunucusu, harddiskler, yüze yakın bilgisayar, Bank Asya çekleri, hisse senetleri, 6 adet 1 dolar ve yurt dışında FETÖ bağlatılı derneklere yapılan bağış makbuzlarına el konuldu.

Belge ve bilgisayarlar polis araçlarına yüklenerek, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.               

EŞİ DE GÖZALTINDA

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar kapsamında AKFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın yanı sıra eşi Yeliz Aktaş da, Üsküdar Kandilli’deki villalarında gözaltına alındı. Fatih Aktaş ve eşi daha sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbulda Akfa Holdinge FETÖ operasyonu

TEKERLEKLİ SANDALYEDE GÖZALTI

Haberin Devamı

Tekerlekli sandalyeyle hastaneden çıkarılan Aktaş’ın, 1 ay önce geçirdiği bisiklet kazası nedeniyle kalça kemiğinin kırıldığı öğrenildi.

Aktaş ile eşi, sağlık kontrolünün ardından da Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı nezarethanesine götürüldü.

EL KOYMA KARARI VERİLDİ

Başsavcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Akfa Holding ve 51 alt şirketi ile A-101 marketler zincirinde arama, el koyma işlemi başlattı.

İstanbulda Akfa Holdinge FETÖ operasyonu

Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, geçirdiği bisiklet kazası nedeniyle kalça kemiğini kırmıştı.


ŞÜPHELİLERDEN 7'Sİ YURT DIŞINDA 

Haberin Devamı

Operasyonda, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 80 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerden 7'sinin yurt dışında olduğu bildirildi. Zanlılardan 63'ünün yakalanması için çalışmalar sürüyor.

MASAK 'İLİŞKİ'Yİ TESPİT ETTİ

Akfa Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından yapılan incelemelerde, A-101 marketler zincirinin holdingle ilişkisinin tespit edildiği ve bu nedenle arama yapılan şirketler arasına dahil edildiği bildirildi.


 40 MİLYON DOLARLIK "HİMMET" İDDİASI

Haberin Devamı

Öte yandan, Akfa Holding tarafından 2011-2015 yıllarında toplanan 40 milyon dolar "himmet" parasının Bank Asya üzerinden ABD merkezli Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk Derneği, Kanada Türkiye Dostluk Derneği, Colegios De Education, Mediterraneo SL, Metropolitan Education, Brooklyn Amitiy School, The Respect İnstitute İnc. ve Wistom School gibi dernek ve kuruluşlara havale edildiğinin belirlendiği iddia edildi.

HOLDİNG ÇALIŞANLARI ÜZERİNDEN HAVALE
Ekipler çalışmaların devamında Bank Asya’ya el konulmasından sonra ’Himmet’ adı altında vatandaşlardan toplanan paraların holding çalışanlarının hesaplarına yatırılarak çalışanlarının hesapları üzerinden yurt dışına havale edildiği de tespit edildi.

Haberin Devamı

700 KADAR ÇALIŞANI VAR

20 yıla yakın bir süreden beri faaliyet gösteren Akfa Holding bünyesinde, Delta Mühendislik, Kabataş Mimarlık, Gemtaş, Akfa Taahhüt gibi şirketler bulunuyor. Akfa, teknoloji, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyet göseteriyor. Akfa Holding'in sitesinde yer alan bilgiye göre, TRT Belgesel'in teknolojik alt yapısı holdinge bağlı şirket tarafından oluşturuldu. Akfa Holdin bünyesinde 700'den fazla çalışan bulunuyor.

İstanbulda Akfa Holdinge FETÖ operasyonu

Akfa Holding sitesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası anılan yazı konuldu.

 



 

BAKMADAN GEÇME!