41 kere maşallah

"100. yılda tüm branşlarda şampiyonluk" parolasıyla 2007’ye giren sarı lacivertli kulüp, mücadele ettiği 9 branşın 8’inde bu hedefine ulaştı.

"100. yılda tüm branşlarda şampiyonluk" parolasıyla 2007’ye başlayan Fenerbahçe, daha senenin ilk 5 ayında muhteşem başarılara imza attı. Mücadele ettiği 9 branşın 8’inde zirveye çıkan sarı lacivertli kulüp, sadece voleybolda şampiyonluk sevincini yaşayamadı. Takım sporları dışındaki bireysel sporlarda kürsüler hep sarı lacivertti. Öyle branşlar vardı ki, şeref kürsüsünün basamaklarında başka forma rengi yer almadı. 2007 yılının tamamlanmasına 7 ay kalmış olmasına rağmen, Fenerbahçe Kulübü’nün müzesine 41 yeni kupa girdi. Takım sporlarında; futbolda 7 birincilik, basketbolda 7 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük, voleybolda 2 ikincilik, 3 üçüncülük elde eden sarı lacivertliler, bireysel sporlardan boksta takım halinde 3 birincilik, 2 özel ödül, kürekte 2 birincilik, masa tenisinde 1 birincilik, 1 ikincilik, yüzmede 10 birincilik, 1 üçüncülük kazandılar. Fenerbahçe Kulübü’nün 2007 yılının ilk 5 ayında kazandığı başarılar şöyle:

FUTBOL: A takımı, Süper Lig’de sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edip, Türkiye’nin en önemli spor organizasyonunda zirveye çıktı. Ayrıca, devre arasında düzenlenen Antalya Kupası da müzeye götürüldü. B Genç takımı, 38. Grup’ta ve İstanbul İl Şampiyonası’nda; Yıldız takımı, 27. Grup’ta ve Danone Dostluk Turnuvası’nda ve Danone Küçükler Turnuvası’nda şampiyon oldu.

BASKETBOL: Bayan basketbol takımı, Tadım Türkiye Kupası’nı ve Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi Şampiyonluğu’nu kazandı. Erkek basketbol takımı Beko Basketbol Ligi’nde mutlu sona ulaşarak, 16 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi. Alt yapılarda da Özel Mustafa Türe Turnuvası şampiyonluğu, İstanbul Küçük Bayanlar Şampiyonluğu, İstanbul Yıldız Bayanlar şampiyonluğu, Türkiye Yıldız Erkekler üçüncülüğü, Özel Deniz Harp Okulu Turnuvası şampiyonluğu, AND1 Minik ve Junior Basketbol Şenliği’nde ikincilik elde edildi.

VOLEYBOL: A Bayan takımı Birinci Lig’de ikinci olurken, A Erkek takımı da Birinci Lig’de üçüncülüğü elde etti. Ayrıca, Genç Erkekler’de İstanbul İkinciliği, Küçük Bay ve Küçük Bayanlar’da da İstanbul Üçüncülüğü kupaları kazanıldı.

YÜZME: Kış Kupası yarışmalarında hem erkeklerde hem bayanlarda ezeli rakip Galatasaray’a açık ara fark atılarak, şampiyonluğa ulaşıldı. Temmuz ayında yapılacak Yaz Kupası yarışmalarının da en büyük favorisi olan sarı lacivertli yüzme takımının bu yıl kazandığı kupalar şöyle: Kış Kupası Yıldız Takım şampiyonluğu, Kış Kupası Genç takım şampiyonluğu, Kış Kupası Yıldız Erkek şampiyonluğu, Kış Kupası Genç Bayan şampiyonluğu, Kış Kupası Büyük erkek şampiyonluğu, Kış Kupası Büyük Bayan şampiyonluğu, Kış Kupası Büyükler takım şampiyonluğu, Kış Kupası Açık Yaş Erkek takım şampiyonluğu, Kış Kupası Açık Yaş Bayan şampiyonluğu, Kış Kupası Açık Yaş Erkek şampiyonluğu, Avrupa CIJ Meet Lux Yarışları üçüncülüğü.

ATLETİZM: Ferdi yarışmalarda sayısız kupa ve madalyaların kazanıldığı atletizmde henüz lig kademeleri sürerken, erkek ve bayan takımları ENKA’nın ardından ikinci sırada bulunuyor. Geçtiğimiz sezon şampiyon olan erkek takımı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde 6’ncı olarak güçlü takımlar arasında ligde kalmayı başardı.

MASA TENİSİ: Sarı lacivertli masa tenisçiler Güneş Sigorta Masa Tenisi Ligi’ni erkeklerde şampiyon, bayanlarda ikinci sırada tamamladı.

YELKEN: Henüz sezonun sürdüğü yarışmalarda Federasyon Kupası ve Halit Narin Kupası şampiyonlukları kazanılırken, her hafta her sınıfta yeni başarılar kazanılıyor.

KÜREK: GSGM Sapanca yarışlarında yine en yakın rakipleri Galatasaray’a fark atıp bütün kupa ve madalyaları toplayan sarı lacivertliler, Ayrıca Akdeniz Kupası’nı da müzelerine taşıdılar.

BOKS: Fenerbahçeli boksörler Türkiye şampiyonalarında hem ferdi hem de takım halinde şampiyonluk kürsülerine çıktılar. Büyük, Yıldız ve Genç Bayanlar şampiyon olurken, Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda Türk Milli Takımı’nın kazandığı 9 birinciliğin 6’sında Fenerbahçeli boksörlerin imzaları vardı.
Yazarın Tüm Yazıları