4000 gardiyan alımı yapılacak! İnfaz koruma memuru başvuru şartları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

4000 gardiyan alımı yapılacak İnfaz koruma memuru başvuru şartları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 09:30

4000 infaz koruma memuru alımı için geri sayım devam ediyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunduğu 4 bin infaz koruma gardiyan alım rakamı, resmi İnternet sitesi üzerinden açıklandı. Adalet Bakanlığı resmi İnternet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı içerisinde toplam 4000 gardiyan alımı gerçekleştirilecek. Peki infaz koruma memuru gardiyan alımı başvurusu şartları nasıl olacak? İşte merak edilen detaylar

Haberin Devamı

4000 infaz koruma memuru gardiyan alımı için başvuru süreci devam ediyor. Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan Cezatevkifevlerinde istihdam edilmek üzere, 2017 yılında toplam 4 bin infaz koruma memuru alımı yapılacak. KPSS puanına bakılarak yapılacak olan gardiyan alımı için başvuru şartlarını merak eden adaylar, bakanlığın yaptığı duyuruyu araştırmaya başladı. İşte 2017 yılında istihdam edilecek 4 bin infaz koruma memuru gardiyan alımı başvurusu için detaylı bilgiler

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilecek 4 bin infaz koruma memuru alımı için başvurular, 12 Aralık Pazartesi günü (bugün) başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıkladığı 4 bin infaz koruma memuru alımına ilişkin detaylar belli oldu. 

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, en az 2 yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra 20 Ekim 2016’ya kadar kendi istekleriyle sözleşmelerini feshedenler arasından 4 bin infaz ve koruma memuru alacak.

BAŞVURULAR KOMİSYON VE CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARINA

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru pozisyonları için 12 Aralık Pazartesi günü başlayan başvurular, 23 Aralık Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. Başvurmak isteyenlerin, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na tabii olarak en az 2 yıl çalışmış olması, sözleşmesini 20/10/2016 tarihine kadar kendi isteğiyle feshetmiş ve sınavın son başvuru günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. 

SÖZLÜ SINAV 16 OCAK 2017’DE

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru sözlü sınavı, 16 Ocak 2017 ve devam eden günlerde yapılacak. Alınacak personel sayısına göre, sözlü sınavın tarihleri, sınavı yapacak ilgili komisyonca belirlenerek ilan edilecek.

Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecek. Nihai başarı listesi, adayların sözlü sınavda aldıkları puanlara göre en yüksek puandan başlayarak, sıralanması suretiyle düzenlenecek. Liste düzenlenirken, öncelikle hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ve adalet önlisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlanacak.

Haberin Devamı

Sözleşmeli İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonuna başvurmak isteyenler, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlük internet sitesi ’www.cte.adalet.gov.tr’ adresinden detaylı bilgilere ulaşabilecek.

BOY VE KİLO ÖLÇÜMÜ 04 OCAK'TA

Boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacak. İnfaz ve koruma memurları için boy ve kilo ölçümü 04 Ocak 2017 tarihinde yapılacak. Başvuru sayısı sebebiyle boy kilo ölçümünün bir günde bitirilemeyeceğinin anlaşılması durumunda müteakip günlerde de boy kilo ölçümüne devam edilecek ve hangi günlerde boy kilo ölçümü yapılacağı komisyonlarda, varsa Cumhuriyet başsavcılığı internet sayfalarında yayınlanacak. Boy kilo ölçümüne katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecek, sözlü sınava katılamayacaklar.

Haberin Devamı

İNFAZ KORUMA MEMURU OLABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
d) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
e) Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
f) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 23 Aralık 2016 itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
g) 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanuna tabi olarak en az iki yıl çalışmış olmak. (Diğer personel Kanunlarına tabi olarak çalışmış olanlar başvuru yapamayacaktır.)
h) Sözleşmesini 20/10/2016 tarihinden önce kendi isteği ile feshetmiş olmak. (Sözleşmesi sağlık şartları, disiplinsiz davranış vb. sebeplerle idarece feshedilmiş veya sözleşmesi yenilenmemiş adaylar sınava başvuramayacaktır. )
ı) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
j) 170 cm.’den kısa boylu olmamak,
k) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla,17’den az olmamak

BAKMADAN GEÇME!