400 liseli dünya sorunlarına çözüm aradı

Güncelleme Tarihi:

400 liseli dünya sorunlarına çözüm aradı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 17:16

Birleşmiş Milletler’in alt kuruluşlarından biri olan Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler’e (THIMUN) bağlı düzenlenen Türkiye Uluslararası Birleşmiş Milletler Konferansı, İstanbul’da bir okulda gerçekleşti. Konferansa katılan 400 öğrenci, dünya sorunlarına çözüm aradı ve yasa tasarıları hazırladı.

Haberin Devamı

Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na (TIMUN) katılan 400 liseli dünya sorunlarına çözüm aradı. Üsküdar Amerikan Lisesi, konferansa bu yıl 24’üncü kez ev sahipliği yaptı. TIMUN, öğrencilerin dünya sorunlarına duyarlı, küresel vatandaşlar olması amacıyla düzenlendi. Öğrencilere gerçek bir Birleşmiş Milletler ortamı yaratan, politika ve insan haklarının tartışıldığı konferansın bu yılki teması ‘Köprüler Kurmak’ oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki 31 okuldan 400 lise öğrencisi katıldı.

Öğrenci delegeler dört gün süren konferansta; Silahsızlanma Komitesi, İnsan Hakları Komitesi, Çevre Komitesi, Yasal Komitesi, Özel Politik Komitesi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Güvenlik Konseyi gibi komitelerde müzakerelerde bulunup, dünya sorunlarına çözüm aradı ve yasa tasarıları hazırladı. Konferansta terörden çocuk işçilere, savaş mültecilerinden nüfus artışına birçok gündem maddesi ele alındı. Konferansta ayrıca KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) yararına bağış toplandı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!