400 kişilik kontenjana 2 bin 71 başvuru yapıldı

Güncelleme Tarihi:

400 kişilik kontenjana 2 bin 71 başvuru yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 17:51

400 kişilik kontenjana 2 bin 71 başvuru yapıldı

Haberin Devamı

BARTIN, (DHA) - BARTIN Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na bu yıl alınacak 400 öğrenci için 2 bin 71 başvuru yapıldı.

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) özel yetenek sınavlarına bu yıl da yoğun başvuru yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ile Spor Yöneticiliği bölümlerine bin 555 erkek, 384 kadın ve 82 milli sporcu elektronik ortamda başvuru yaptı. 4 ayrı bölümde toplam 400 kontenjanın ayrıldığı BESYO'da yetenek sınavları başladı. Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü BESYO Spor Tesislerindetarihleri arasında gerçekleştirilen sınavlar için 40 uluslararası öğrenci de başvuru yaptı. Ayrıca bu sene 10 engelli öğrenci de mülakata girmeye hak kazandı.

SINAVLAR CANLI YAYINLANIYOR
Bartın Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş, "Bugün başlayan özel yetenek sınavlarında geleceğin sporcularını ve eğitimcilerini seçmek için kılı kırk yarıyor, şeffaf bir sınav yapıyoruz. Sınav sürecini sosyal medya hesaplarımızdan da canlı yayınlıyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!