40 yıllık içmesuyu hatları yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

40 yıllık içmesuyu hatları yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 13:50

40 yıllık içmesuyu hatları yenileniyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından başlatılan çalışma ile merkez Akdeniz İlçesine bağlı Karaduvar Mahallesinin içmesuyu hatları yenileniyor.
MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin 13 ilçesinde tüm mahallelere kaliteli içmesuyu ulaştırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent  genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesinin içmesuyu altyapısı tamamen yenileniyor. Mahallenin içmesuyu şebeke hatlarının yenilenmesi çalışmalarında muhtelif çaplarda 43 bin 600 metre yeni içmesuyu şebekesi döşenerek 2 bin abone bağlantısı da yenilenecektir. Herhangi bir yangın olayında yangına daha hızlı müdahale edilebilmesi için mahallenin çeşitli noktalarına yangın hidratları ve vanalar koyulacak. 2018 yılı Haziran ayı içerisinde tamamlanması öngörülen çalışmalar ile mahalle daha sağlıklı ve kaliteli içmesuyuna kavuşacak.
MESKİ’nin yaptığı çalışma ile 40 yıllık hatların yenileneceğini belirten mahalle muhtarı Fikret Altan, yenilenen içmesuyu şebeke hatları ile hem arızaların önüne geçileceğini hem de su kalitesinin artacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!