40 yıllık bir CHP’linin rüyası

POLİTİK duruşunu, özellikle son 8 yıllık analizlerini ve bunlara dayalı muhalefetini paylaştığım sayın Baykal, bir takım kişilerce ve tertiple istifaya zorlandı. Buna çoğu partili gibi elbette bende üzüldüm. Her yurtseverin de aynı duyguyu paylaştığını biliyorum.

Olayların hızlı bir şekilde gelişmesiyle sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı. Size aynı akşam gördüğüm bir rüyamı anlatmak isterim. Anımsadığım kadarıyla rüyam şöyleydi;
Coşkulu bir kurultay sonuçlanmış ve istisnasız bütün delegeler sadece 1 adayı alkışlıyor. Adayın bir yanında Güldal Mumcu, Murat Karayalçın diğer yanında ise Muharrem İnce delegeleri selamladıktan sonra aday konuşmasına başlıyor. İlk cümlesi Cumhuriyeti kuran devrimcilerin mirasına sahip çıkılacağı, buna öncelikle ekonomiden başlanacağı izlenimini veriyor. Üretim diyor, kalkınma diyor, sosyal devlet diyor, kimsesizlerin kimsesiyiz diyor, alkışlarla karşılanıyor ve seçiliyor.
Aynı akşam parti danışman kurulu toplanıyor. Kimler yok ki bu toplantıda:
Murat Karayalçın, Zülfü Livaneli, Yekta Güngör Özden, Mümtaz Soysal, Şükrü Sina Gürel, Anıl Çeçen, Sabih Kanadoğlu, Yaşar Hacısalihoğlu, Yaşar Nuri Öztük, Süheyl Batum, Yılmaz Büyükerşen, Vural Savaş, Nur Serter, Necla Arat, İstemihan Talay, Erdoğan Teziç, Ümit Özdağ, Nejat Eslen, Hikmet Sami Türk, Tarık Akan, Uğur Dündar vb...
Uyandığımda kan ter içindeydim. “Tamam” dedim “Cumhuriyet kendi temelleri üstünde tekrar yükseliyor, antiemperyalist, kamucu, halkçı yönetim özlemi gerçekleşecek,ü lkemiz tekrar alnı açık, başı dik yurttaşlar ülkesi olacak.”
Bunları söylerken uyanıyorum ve rüyamın gerçek olması için dua ediyorum ve bu rüyayı gören milyonlarca insan olduğunu da biliyorum. Hüseyin EKŞİ

Ankara Kalesi’ne kilit vuruldu

23 NİSAN’da Ankara’da yaşayan bir vatandaş olarak Ankara Kalesi’ni gezmek için bir grup arkadaş kaleye çıkmıştık.
Çıktık ama kaleye ait olan esas gezilecek bölüm, demir parmaklıklar ardında kocaman kilidiyle duruyordu.
Üç beş görevli gölgeye oturmuş, çayını demlemiş keyf çatıyor.
Bizde kaleyi yine göremeden döndük.
Kaleyi yıllardır halkın görebileceği hale getirmek çok mu zor?
2011’in 23 Nisanında gezebilmek umuduyla.. Senem GÜLŞEN

TOKİ’nin müteahhitleri hep böyle sorunlu mudur


BEN Ankara Demetevler TOKİ’den bir ev satın aldım. Evlerimiz bize 7 ay gecikmeyle teslim edildi neyse dedik. Nisan ayının sonundan itibaren evlerimizi almaya başladık ve artık kira ödememek adına evimize taşındık.
Ancak ne yazık ki aradan geçen bir ay içinde elektrik ve su abonesi olamadık
elektrik için neyse, olmasa da olur diyoruz. Ancak susuz olmuyor. Bugün (dün) Karşıyaka ASKİ’den bir görevliyle görüştüm.
Müteahhitin borcu olduğunu o borç ödenmeden bizim sularımızın bağlanamayacağını söyledi. Kendisine ”Ya bu adam kaçarsa borcunu ödemeden, o zaman ne olacak?” diye sordum ve bana yanıt olarak ”Siz ödeyeceksiniz“ dedi.
Şok içindeyim.
Daireyi TOKİ yaptı ve bizler Ankara’nın göbeğinde susuzluk çekiyoruz. Üstelik iki devlet kurumu arasındaki bizi ilgilendirmeyen borç yüzünden.
Lütfen sorunumuzu tarafların bir de kendi pencerelerinden bakmalarını diliyoruz.
Meryem GÜL
Yazarın Tüm Yazıları