‘40 yıldır konutta böyle fırsat görmedim’

Güncelleme Tarihi:

‘40 yıldır konutta böyle fırsat görmedim’
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 21:12

POLAT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, ülke genelinde konut pazarında alıcı lehine gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

İstanbul Piyalepaşa’da 800 milyon dolar yatırımla hayata geçen kentsel dönüşüm projesi ‘Piyalepaşa İstanbul’ için düzenlediği basın toplantısında gayrimenkul sektörünü değerlendiren Polat, “Hayatım şantiyelerde geçti. 40 yıldır inşaatın içindeyim, alıcı lehine böyle piyasa görmedim. Fiyatlar düşük kaldı. Sıkıntılı dönemde firmalar istedikleri fiyat artışını yapmadı. Arz fazlası ortaya çıktı, çünkü beklenen talep gelmedi. Döviz bazında geçen seneye göre fiyat yüzde 25 cazip. Bir de faizler düştü, vade uzadı. Dövizde, altında parası olan konut ve işyeri almalı. Referandum sonrası satışlar da artar fiyatlar da. Bu dönemi iyi değerlendirmeyen kafasına vurur. Bu fırsatlar bir daha gelmez. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar da bu dönemi değerlendirmeli” dedi. 16 Nisan’da yapılacak referandum sonrası sonuç ne olursa olsun suların durulacağını belirten Polat, ekonomide büyümenin hızlanacağını kaydetti.

Haberin Devamı

TAPUSUZA EV ALIYORUZ

10 yıldır Piyalepaşa’daki dönüşüm projesi ile uğraştıklarını hatırlatan Polat, hak sahiplerinin makul isteklerde bulunması gerektiğine dikkat çekti. Proje alanında 400’e yakın bina yıktıklarını, 100 bina ile de anlaşma sürecinin devam ettiğini söyleyen Polat, “Bölgede arazi mülkiyeti bizim ancak üzerindeki daire sahibi ya da kiracıyla anlaşmalar sürüyor. Gönül rızası ile işleri halletmeye çalışıyoruz. Tapusu olan vatandaşla anlaştık, kura çekilişi yapılacak ve onlar evlerini alacak. Bir de tapusuz olanlar var. Onları da mağdur etmek istemiyoruz. Tapusu olmayanlara da TOKİ’nin biten projelerinde yerler öneriyoruz. 3 yılda tapusu olmayan vatandaşa 100 ev aldık. Vatandaşların büyük kısmı memleketlerine dönmek için para talep ediyor” dedi. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, yaklaşık 950 konut, alışveriş sokağı, ofis ve otel bulunan projelerinde ikinci etabı satışa sunduklarını söyledi. 205 daireden oluşan 2. etapta konutların metrekare fiyatı 10 bin 500 lira, rezidansların 13 bin liradan başlıyor. Yeni etaba özel kampanyada yüzde 35 peşin, 60 ay 0 faiz, ya da yüzde 35 peşin 120 ay 0.45 faiz seçenekleri sunuluyor. Kasım 2015’de satışa çıkan projede yüzde 40 değer artışı olduğunu belirten Yücel, “İlk etap 2018’de, ikinci etap 2019’da, ticari alanlar 2020’de bitecek. Proje tamamlanınca yüzde 100 prim yapmasını bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!