‘40 metre// 4 duvar // 8 küp’ ve ‘Süblim’

Güncelleme Tarihi:

‘40 metre// 4 duvar // 8 küp’ ve ‘Süblim’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 11:45

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, artnivo.com işbirliğiyle bu yıl ilk kez İstanbul Bienali ile eş zamanlı iki paralel etkinlik gerçekleştiriyor. 14 farklı sanatçının 1 Kasım’a kadar izlenebilecek 2 ayrı projesi, iş, sanat ve cemiyet dünyasından isimlerin katıldığı özel bir davetle ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

Yoğunluk İnisiyatifi sanatçıları tarafından oluşturulan ‘Süblim’ enstalasyonu ve 10 farklı Artnivo.com sanatçısı tarafından bir araya getirilen ‘40 metre // 4 duvar // 8 küp’ projeleri, 5 Eylül akşamı düzenlenen özel bir etkinlikle ilk defa izleyicisiyle buluştu.

‘40 metre// 4 duvar // 8 küp’ ve ‘Süblim’


IKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in de katıldığı açılış davetine, sanatçılar Refik Anadol, Serenay Şahin, Leyla Emadi, Can Akgümüş, Selin Balcı, Gülhatun Yıldırım, Ali Şentürk, Burak Dak, Erdal İnci, Sibel Diker, İsmail Eğler, Nezih Vargeloğlu, Nil Aynalı Eğler ve Elif Tekir de katıldı.

‘40 metre// 4 duvar // 8 küp’ ve ‘Süblim’

Haberin Devamı

YOĞUNLUK’TAN ‘SÜBLİM’ ENSTALASYONU

İsmail Eğler, Nezih Vargeloğlu, Nil Aynalı Eğler ve Elif Tekir’den oluşan sanat insiyatifi Yoğunluk, ‘Süblim’ adını taşıyan 'site-specific/mekana özel' işlerini Zorlu PSM'nin ön cephesinde gerçekleştiriyor.

Özgün nitelikleri olan mekanları araştırarak bu mekanlara özgü sanat işleri üretmeleri ve suya yükledikleri derin anlamla tanınan sanatçı grubu, Süblim’de yine suyun farklı hallerini kullanıyor. İlk anda sis duvarı olarak izleyicinin karşısına çıkan Süblim, yoğunlaşıp tene değen su zerreciklerine dönüşerek izleyiciyi farklı bir deneyimle karşı karşıya bırakıyor. Yine Artnivo.com işbirliğiyle hayata geçirilen yerleştirme, 6 Eylül tarihinden itibaren 1 Kasım’a kadar Pazartesi-Cuma günleri 10:00-19:00; hafta sonları ise 10:00-14:00 ve 17:00-19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

‘40 metre// 4 duvar // 8 küp’ ve ‘Süblim’

‘40 METRE // 4 DUVAR // 8 KÜP’ İLE ZORLU PSM SANAT GALERİSİ DENEYİMSEL BİR PROJEYE DÖNÜŞÜYOR

Zorlu PSM'nin içinde yer alan Sanat Galerisi, artnivo.com tarafından kurgulanan projeyle yeni bir işlev kazanıyor ve Türkiye'de ilk kez gerçekleşen bir projeye ev sahipliği yapıyor. Mekanın algısını tamamen değiştiren proje, izleyiciye mimariye bağlı olarak farklı deneyimler yaşatacak. İzleyicinin mekanla ilişkisini sorgulayan, mekanı yaşayan bir organizmaya dönüştüren, sonsuzluk ve güven kavramlarını sorgulatan aynı zamanda genç sanatçıların çağdaş sanat ortamındaki görünürlüklerini vurgulayan sıra dışı bir proje olan ‘40 metre//4 duvar // 8 küp’, 10 farklı sanatçının, 8 küp içinde yer alan çalışmalarını bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Artnivo.com sanatçıları Refik Anadol, Serenay Şahin, Leyla Emadi, Can Akgümüş, Selin Balcı, Gülhatun Yıldırım, Ali Şentürk, Burak Dak, Erdal İnci ve Sibel Diker’in özgün ve birbirlerinden bağımsız anlatımlarını içeren 8 ayrı küp, mekana özgü olarak oluşturuldu. Zorlu PSM Sanat Galerisi alanına yerleştirilen küplerin her biri klasik bir sergileme alanı olan ‘beyaz küp’ olmaktan çıkarak bağımsız birer projeye dönüşüyor. ‘40 metre // 4 duvar // 8 küp’ 6 Eylül’den itibaren Bienal boyunca her gün 10:00-21:00 saatleri arasında izlenebilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!