40 dakika içinde soydular

Güncelleme Tarihi:

40 dakika içinde soydular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 16:53

BODRUM’da bir markete gece zorla giren, hepsi beyaz kapüşonlu, kimliği belirsiz hırsızlık çetesi, 60 bin lira tutarında çeşitli markalarda viski ve sigara ile kasadaki 2 bin lirayı çaldı. Yaklaşık 40 dakika içinde 11 çuval dolusu malzemeyle işyerini terk eden zanlıların yaptığı hırsızlık, işletmenin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi günü saat 03.30 sıralarında, Akyarlar Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki, evli ve iki çocuk babası 42 yaşındaki Arslan Eser’e ait Kervan Market’in önüne gelen beyaz kapüşonlu bir grup, demir kesme makası ve levye yardımıyla kapıyı açıp, içeri girdi. Grup içinden 4 kişi işyerine girerek, 60 bin lira tutarındaki, çeşitli markalarda viski ve sigara ile kasadaki 2 bin lirayı çaldı. Yaklaşık 40 dakika içinde 11 çuval dolusu malzemeyle işyerini terk eden hırsızlar kayıplara karıştı. O anlar işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İki ayrı otomobille, olay yerinden uzaklaşan hırsızlar izlerini kaybettirdi.

Sabah hırsızlığı fark eden işyeri sahibinin ihbarı üzerine jandarma, olay yerinde inceleme yaptı. Güvenlik kamerası kayıtlarının kopyasını alan jandarma, hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Hırsızlıkta kullanılan iki otomobilin İzmir’de bulunduğu öğrenildi. Ayrıca bir hafta önce aynı mahalledeki bir ilkokuldan bilgisayar hırsızlığı yapıldığı da saptandı. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Hala hırsızlığın şokunu yaşadığını belirten Eser, "2003 yılından bu yana işletmecilik yapıyorum. Bugüne kadar bu çapta büyük ve böyle bir organizasyon görmedim. Adamlar cadde üzerindeki dükkanımın kapısında, 20 dakika boyunca demirleri keserek içeri girerken, en az üç dört kişi de gözcülük yapıyor. Ardından iki araba ile uzaklaşıp kayıplara karışıyorlar. Tam bir organizasyon işi. Yaklaşık 60 bin TL’lik tekel ürünüm gitti. Bu kadar rahat soygun nasıl olabilir diye düşünüyorum" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!