40 bin kişilik tesisin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

40 bin kişilik tesisin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

Ankara’nın tarihi ve turistik ilçesine hayat vereceği belirtilen ve kurulması planlanan 1 milyar dolar bütçeli, 40 bin kişilik kompeks projesi hayata geçiyor. 3 etaptan oluşan ve ilk etap için temelleri atılan Akropol Termal Tesis’in yöneticileri, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kongre Merkezi olacak

Nom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kuru, Beypazarı Boztepe’de yapımına başladıkları termal tesiste hazırlıkların inşaat aşamasına geldiğini, iki adet örnek ev çalışmasının devam ettiğini, bir ay içerisinde bu binaların yükseleceğini söyledi. Kuru, “İlk etap olarak planladığımız alanda yaklaşık bin 200 adet devremülk , alışveriş merkezleri var. İlk etap bitiminde diğer etap çalışmalarının başlamasıyla bu alanda yaklaşık olarak 40 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz” dedi. Beypazarı’nın, kurulacak termal tesis ile Türkiye’nin kongre merkezi olmaya hazırlandığı belirtildi.

Ekonomiye katkı sağlayacak

İSA Kuru ayrıca 1 milyar dolar bütçeli projenin yapımını üç etapta tamamlamayı planladıklarını, yapılacak devremülklerin 1+1 , 2+1 , 3+1 ve tek odalı olarak planladığını söyledi. Kuru, “40 bin kişinin yararlanacağı bu tesis, Beypazarı’nın turizmini önemli yerlere taşıyıp, termal turizmle de ilçe ekonomisine büyük katkılarak sağlayacaktır. 2012 yılının 12. ayında teslim planlanmaktadır. Boztepe mevkiindeki bin 350 dönümlük bu arsayı Beypazarı Belediyesi’nden 30 yıllığına kiraladık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!