40 bin Euro’luk kalemler kapış kapış

Güncelleme Tarihi:

40 bin Euro’luk kalemler kapış kapış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 00:00

Lüks kalemler üreten İtalyan Visconti firması, markalarının tarihsel kökenlerini anlatmak amacıyla üzerinde tarot kartı desenleri bulunan kalemler üretti. Tarot destelerindeki kart sayısıyla aynı olan yani sadece 78 adet yapılan özel dolmakalem serisi kartların üzerindeki dört ayrı desenden oluşturuldu ve bu kalemler dörtlü set halinde Türkiye’ye de geldi. Saatler 40 bin Euro’dan yani yaklaşık 80 bin liradan satışa çıktı.

Haberin Devamı

Lüks kalem konusunda dünyaca ünlü Visconti, 2006 yılında köklerini araştırdı ve Sforzas’la Visconti’lerin Rönesans döneminde Bianca Maria Visconti’nin sanatçı Francesco Sforza ile evlenmesiyle birleştiğini ortaya çıkardı. Sforza ölmeden önce bir tarot kartı destesi geliştirmişti ve bu tarot koleksiyonunun orijinal parçalarının bir kısmı, New York’ta bulunan Pierpont Morgan Library’de ve bazı özel koleksiyonlarda sergileniyordu. En eski tarot kartları olarak bilinen bu kartlar Torino merkezli Scarabeo firması tarafından geçtiğimiz yıllarda restore ettirildi. Visconti, restorasyondan sonra bu gelişmeyi kutlamak ve markalarının tarihsel kökenlerini anlatmak amacıyla tarot destesindeki kart sayısıyla aynı sayı olan sadece 78 adetle sınırlı özel bir dolmakalem serisi yaptı.
Dolmakalemin kapak ve gövdesini ünlü Japon ressam Oshita San dizayn etti. Sanatçı, Japon boyama tekniği makie ile dolmakalemin üzerine tarotlardaki desenleri resmetti. Sonuç, tamamen sıra dışı bir koleksiyon! Koleksiyondaki kalemlere, ‘Savaş Arabası ve Çarkıfelek’, ‘Dünya ve Sevgililer’, ‘Güneş ve Ay’ ile ‘Şeytan ve Kule’ temaları bitkisel reçineyle işlendi. Kalemlerin ucu 18 karat altından. Çift hazneli doldurma sistemi var ve yabangülü ağacı kutularda satılıyor.

OBAMA KALEMİ

Haberin Devamı

Bu kalemden bazıları Türkiye’de de satılmaya başlandı. Kalemleri getiren Art Kalem Genel Müdürü Deniz Dereli sınırlı sayıda üretilen başka Visconti ürülerinin de Türkiye’de satışını yaptıkların anlattı ve “Visconti ile dört yıldır çalışıyoruz. Dört yılda özel üretim kalem satışında Avrupa’da ikinci, dünyadaysa dördüncü olduk” dedi. Dereli ellerindeki diğer özel yapım kalemlerin özellikleriyle fiyatlarını şöyle sıraladı:
Forbidden City: 88 adet üretildi. Beşi Türkiye’ye geldi. 14 bin Euro’dan dört tanesi satıldı.
Golden man: 388 adet üretildi. 10’u Türkiye’ye geldi. 4 bin 500 Euro’dan altısı satıldı.
Alchery: 1038 adet üretildi. 40’I Türkiye’ye geldi. 4 bin 950 Euro’dan 37’si satıldı.
Mekke ve Medine: 1622 adet üretildi. Şimdilik hiçbir yerde satışı yok. Sadece tanıtım amacıyla her ülkeye bir kalem verildi. Fiyatının 4 bin 500 Euro olması bekleniyor.
Divina Blac: Bu kalem 2009 G-8 zirvesindeki tüm liderlere verilmişti ve Başkan Obama’nın elinde görülmesinden sonra ‘Obama Kalemi’ olarak anılmayı başlandı. ABD’de satış patlaması yaptı. Ülkemizde de 1050 Euro’dan satılıyor.

Haberin Devamı

GÜL VE ERDOĞAN KULLANIYOR

Özel üretim kalemler arasında Türkiye kaleminin de yeri bir başka. Çünkü kırmızı kapağının üzerindeki ay yıldız ile bir bayrak formunda. Bu dolmakalemden cumhuriyetimizin kuruluş tarihinin 1923 olması nedeniyle 1923 adet üretildi. Hepsi Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu seçkin kişiler tarafından kullanılıyor. Şimdi stoklarda 88 tane kaldı. Türkiye kalemleri 310 Euro’dan satılıyor.

Şampanyanın ası nihayet Türkiye’de

Cattier ailesinin Fransa’nın Champagne bölgesinde zengin ve köklü bir tarihi var. 1763’ten beri bölgedeki Chigny-les-Roses köyündeki dünyanın en iyi şampanyası Armand de Brignac’ı üretiyorlar. Eski dünya yapım teknikleri kullanılarak ürettikleri şampanyaları güçlü bir tatla birlikte, taze ve hafif bir köpüğe sahip. Burunda şeftali kokusu, damakta bal, baharat ve tatlı çörek aromaları bırakıyor. Şişeleriyse bir sanat eseri görünümde. İçi kadife kaplı kutudan çıkan şampanyanın maça ası sembolleriyle bezenmiş, altın görünümlü özel şişesi, 1950’de André Courreges tarafından tasarlandı ve adeta bir ikon.

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN TERCİHİ

Armand de Brignac, dünyanın en prestijli şampanya dergisi Fine Champange tarafından düzenlenen kör tadım etkinliğinde bin şampanya arasından birinci seçildi. Dünyaca tanınmış şarap eleştirmeni José Peñín, Armand de Brignac’a 100 üzerinden 98 puan verdi. İngiliz Jancis Robinson övgüyle dolu bir inceleme yazısı yazdı. Ayrıca Jay-Z, Rihanna, David-Victoria Beckham, Oprah Winfrey ve Kanye West, Martha Steward gibi ünlüler kutlamalarında Armand de Brignac’ı tercih ediyor, kliplerinde başrolde oynatıyor.
Markanın CEO’su İngiliz Brett Berish, başarının sırrını şampanyanın meşe fıçılarda dokuz ay bekletilmesi olarak veriyor. Armand de Brignac, bugün dünyada yalnızca sekiz kişi tarafından el yapımı olarak üretilen tek şampanya. Bu nedenle yılda sadece 3 bin şişe üretiyorlar. 80’den fazla ülkede zarif restoranlarda ve VIP sofralarda yer alan Armand de Brignac, artık Türkiye’de de satışta. Şampanya, Mania Gurme’nin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Fethiye ve Bodrum’daki satış noktaları ve seçkin restoranlarda satılacak. Fiyatı 802 lira.

Haberin Devamı

Havyar herkesin hakkı

Sovyetler Birliği’nin çöküşü, havyar fiyatlarındaki büyük artışta önemli bir rol oynadı. Mersin balığının neslinin tükenmek üzere olmasıyla da ‘Siyah altın’ diye adlandırılan havyar, birçok seçkin mönüden kaldırıldı... Ancak bu, havyar yeme zevki de tarih oluyor demek değil. Artık piyasada daha makul fiyatlı imitasyon havyarlar bulunuyor. Tzar Caviar da bunlardan biri. Tamamen doğal okyanus balığı filetosu, okyanus uskumrusu ve somonundan imal edilen bu havyar hem çevreye zarar vermeden hem de makul fiyatla havyarın tadını çıkarmanızı sağlıyor. Migros, Tansaş, Macrocenter ve Real’le birlikte bazı şarküterilerde de satılan Tzar Caviar’ın 113 gramlık kutularının fiyatı 45 lira.

Haberin Devamı

Şimdi Huka Lodge zamanı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Bill Gates, Kate Winslet, Michael Douglas gibi isimler yazın gelmesini beklemeden, halihazırda yaz mevsiminin olduğu yerlere gidiyor. Şu sıralar, Yeni Zelanda’nın Taupo kentinde yer alan Huka Lodge’un tam zamanı! Waikoto Nehri’nin turkuvaz yeşili sularının kenarında, büyüleyici bir doğa içinde yer alan otel, retro-fütüristik iç mimariye sahip. Yaşlı ağaçlara bakan her oda ayrı bir manzara sunuyor. 20 bungalovdan hangisinde kalırsanız kalın, nehre sadece 20 dakika uzaklıkta. Kraliyet üyeleri ve Hollywood yıldızları The Owner’s Cottage denilen 1937 tarihli sarayımsı kulübenin süitleri tercih ediyor. Bungalovda kalmaya razı olanlar için tek gece konaklama fiyatı 1486 dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!