4 yıldır hapiste tutulan ABD vatandaşı serbest

Güncelleme Tarihi:

4 yıldır hapiste tutulan ABD vatandaşı serbest
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 23:36

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de Beşar Esad yönetimi tarafından hapiste tutulan Amerikalı bir kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü John Kirby, Bakan John Kerry’nin Bağdat yolculuğu sırasında uçaktaki gazetecilere konuya ilişkin açıklama yaptı. Kirby, “ABD vatandaşının Suriyeli yetkililer tarafından serbest bıraktığını doğrulayabiliriz ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

ABD’nin Suriye’de tutuklu bulunan vatandaşlarını kurtarmak için çaba sarf ettiğini söyleyen Kirby, serbest fotoğrafçı olarak çalıştığı belirtilen Amerikalının durumu hakkında Suriye’de ABD ilişkilerini yürüten Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğiyle iletişim halinde kalacaklarını söyledi.

Kirby, “Austin Tice ve diğer kayıp ve tutuklu ABD vatandaşları hakkında bilgi elde etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.Serbest bırakılan ABD vatandaşının Suriye’ye 2012 yılında giriş yaptığı belirtildi. ABD basınına göre, fotoğrafçının Kevin Dawes olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları cevapladı.ABD vatandaşının serbest bırakılmasının “son bir kaç gün içinde” olduğunu ifade eden Toner, kişinin Suriye dışına çıkarıldığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da konu hakkında açıklama yaparak, ABD vatandaşının Suriye’den alınarak Moskova’ya götürüldüğünü bildirdi. ABD vatandaşının Moskova'daki ABD Büyükelçiliğine bırakıldığı ve şu anda Rusya dışına çıktığı kaydedildi.

Bakanlık, daha önce ABD Başkanı Barack Obama’nın bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Suriye’deki ABD vatandaşlarının bulunması konusunda yardım istediğini bildirdi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!