4 yeni film vizyonda

Güncelleme Tarihi:

4 yeni film vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 17:33

Sinemaseverler bu hafta üçü yerli, biri yabancı toplam 4 filmle buluşacak.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5770f018fbb8f879a67a
Eyyvah Eyvah 2

Hakan Algül'ün yönettiği ve Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Borak Şakrak ile Salih Kalyon'un oynadığı “Eyyvah Eyvah 2” filmi, komedi sahneleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.
Klarnet'in renk kattığı filmin konusu şöyle:
“Babası Ali Rıza Şeker'i bulan Hüseyin için artık halledilmesi gereken tek bir şey kalmıştır. O da Geyikli'deki sevdalısı hemşire Müjgan'a kavuşmak ve Firuzan'ın hediye ettiği yüzüğü verip Müjgan'ın kalbini kazanmak.”

FİLMİN FRAGMANI - WEB TV

EYVAH EYVAH 2'DEN KARAÇALI TÜRKÜSÜ - WEB TV

 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea5770f018fbb8f879a67c
Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi

Mehmet Tanrısever'in yönettiği ve Mürşit Ağa Bağ, Tarık Tanrısever, Engin Yüksel ile Mesut Çakarlı'nın oynadığı “Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi” filmi, dramatik biyografi anlatımıyla dikkat çekiyor.
Filmde, Said Nursi'nin hayat mücadelesi, “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözünden yola çıkarak anlatılıyor.
Said Nursi'nin, “Eski Said”, “Yeni Said” ve “Üçüncü Said” olarak bilinen üç dönemi anlatılan filmde, Said Nursi'nin mücadelesine başladığı yıllarda, sürgün olarak gönderildiği küçük bir belde olan Isparta Barla'dan başlayarak bütün dünyaya yayılan eserlerinin zorlu yolculuğundan kesitler taşıyor. Bugüne kadar pek çok ilmi ve edebi çalışmaya konu olan “Bediüzzaman”ın hayatı, merak edilen ve karanlıkta kalan birçok yanıyla filmde yer alıyor.

FİLMİN FRAGMANI - WEB TV

HÜR ADAM  DİLMİNDEN FOTOĞRAFLAR

 

/images/100/0x0/55ea5770f018fbb8f879a67e
Güzel Bir Hayat Düşlerken

Haberin Devamı

Danis Tanovic'in yönettiği ve Miki Manojlovic, Boris Ler, Mira Furlan ile Jelena Stupljanin'in oynadığı “Güzel Bir Hayat Düşlerken” filmi, trajik bir hikayeyi konu alıyor.
Filmin konusu şöyle:
“Balkanlar'da savaşın yeni sona erdiği Hersek'in güneyindeki küçük bir köyde, yıllar süren komünist rejimden sonra yeni bir demokratik hükümet başa geçmiştir. Yıllarca sürgünde kalan Divko Buntic, sürgünde kendisiyle gelmeyen ailesinden intikamını almak üzere memleketine döner. Yanında yeni ve genç karısı, kara bir kedi, koca bir Mercedes ve tonla para vardır. Başta parayla her şey çözülür gibi görünse de sonrasında hayat ipleri eline alır. Savaş kapıya dayanır, hayatı alt üst olur ve Divko son bir atakla talihini yenmeye çalışır.”

 

Haberin Devamı

5 No.lu Cezaevi

Çayan Demirel’in yönettiği belgesel film 5 No.lu Cezaevi 1980 - 1984, 07 Ocak haftasında sadece Beyoğlu Yeşilçam Sineması'nda gösterilecek.

Filmin konusu şöyle:

/images/100/0x0/55ea5770f018fbb8f879a680
Yönetmenliğini Çayan Demirel’in üstlendiği film, 12 Eylül askeri darbesinden sonra yakın tarihimizde Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi'nde yaşananları gözler önüne seriyor. Belgesel tutuklu ve hükümlülerin çoğunun Kürt olduğu bu cezaevinde tüm tutuklulara, devlet tarafından ne tür akıl almaz sistematik işkencelerin yapıldığını ve nasıl Türkleştirme politikalarının uygulandığını gösteriyor.

Dönemin askeri yetkilileri cezaevini bir 'askeri okul' olarak nitelerken, tutuklular o dönemi 'vahşet yılları' olarak hatırlıyor. Onlara göre bu vahşetin zincirlerini kırabilmenin tek yoluysa direnmek veya kendini feda etmek...

Haberin Devamı

30 yıl sonra yaşananları tanıkların ve yakınlarının diliyle bizlere aktaran '5 No’lu Cezaevi:1980-84' belgeseli, 46’ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, 42’inci SİYAD Ödülleri’nde ve 21. Ankara Uluslararası Film Festivali’nden “en iyi belgesel film” ödülüne layık görüldü.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!